Κόσμος | 04.02.2020 16:20

Χονγκ Κονγκ: Μετρά τον πρώτο νεκρό από τον νέο κοροναϊό

Newsroom

Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα (4 Φεβρουαρίου) τον πρώτο θάνατο ασθενούς από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος άρχισε από την πόλη Γουχάν της Κίνας και επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός ο νεκρός είναι ο δεύτερος έξω από την εδαφική επικράτειας της Κίνας, όπου η φονική επιδημία έχει παρασύρει στον θάνατο μέχρι τώρα 427 άτομα.

Στο μεταξύ, οι χρηματαγορές στην Κίνα (Σανγκάι-Χονγκ Κονγκ) απώλεσαν μόλις σε 24 ώρες χθες (3 Φεβρουαρίου) 400 δισεκατομμύρια δολάρια. Και ακολουθούν και άλλα κακά νέα. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, η Hyundaiανέστειλε την παραγωγή της σε γραμμή συναρμολόγησης λόγω έλλειψης εξαρτημάτων εξαιτίας του νέου κοροναϊού και εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει ευρύτερα μέτρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρώτος νεκρός στο Χονγκ Κονγκ ήταν ένας 39χρονος άντρας που είχε επισκεφθεί την πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας. Στο μεταξύ, οι κινεζικές αρχές μέχρι στιγμής μετρούν 425 νεκρούς, ενώ ο μοναδικός θάνατος εκτός Κίνας μέχρι χθες είχε σημειωθεί στις Φιλιππίνες.

Ο συνολικός αριθμός όσων έχουν προσβληθεί στην κινεζική ενδοχώρα έχει φτάσει τις 20.438. Παράλληλα, και η Ταϊλάνδη αριθμεί 25 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ στη Σιγκαπούρη υπάρχουν 24 προσβεβλημένοι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποφανθεί πως ο ιός απειλεί τη διεθνή κοινότητα, ωστόσο οι ειδικοί ακόμη δεν είναι σίγουροι για το ποσοστό θνησιμότητας που προκαλεί, αλλά και το πώς μεταδίδεται.

πανδημίαΚίναΧονγκ ΚονγκΚορονοϊός