Κόσμος|07.02.2020 09:58

Κοροναϊός: Τρίτο κρούσμα στην Ιταλία - Είχε φτάσει στη Ρώμη από την Κίνα

Newsroom

Ένας Ιταλός πολίτης διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό. Οπως ανακοινώθηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είχε φτάσει στη Ρώμη από την Κίνα την περασμένη Δευτέρα, μαζί με άλλους 55 Ιταλούς οι οποίοι ζούσαν στην πόλη Γουχάν, όπου ξέσπασε η νόσος.

Ο συγκεκριμένος ασθενής (έγινε γνωστό ότι είναι ηλικίας από 30 με 40 ετών) μέχρι χθες βρισκόταν σε καραντίνα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τσεκινιόλα, κοντά στην «Αιώνια Πόλη».

Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτα συμπτώματα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι». Στην παρούσα φάση παρουσιάζει μόνον λίγο πυρετό, ο οποίος, ευτυχώς, δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα δυο Κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονταν τη Ρώμη διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι, όπου εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών έχουν εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος, μετέβη αργά χθες βράδυ στην έδρα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί μαζί με τον υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό της πιθανότητας μετάδοσης του κοροναϊού.

Θετικοί στον ιό 41 επιβάτες του «Diamond Princess»

Αλλοι 41 από τους 3.700 και πλέον επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμα, επαληθεύτηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σκάφος σε συνολικά 61, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας.

Οι επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο είναι πάνω από 3.700, οι 273 εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Κατσουνόμπου Κάτο. Οι 41 νέοι ασθενείς, όπως και οι 20 που είχαν εντοπιστεί ήδη, θα αποβιβαστούν και θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε ο Κάτο. Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα, καταρχήν για 14 ημέρες, τη Δευτέρα.

Ο 2019-nCoV εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Γουχάν, μεγαλούπολη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο, κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Οι νεκροί εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει στην ηπειρωτική Κίνα έφθασαν σήμερα τους 636, ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία παγκόσμιας εμβέλειας.

ΚορονοϊόςΡώμηΓουχάν