Κοροναϊός: Πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος Αμερικανού στη Γουχάν
NewsroomΈνας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Γουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε το Σάββατο 8/2 η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, όπως γράφει σήμερα η New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Γουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο. «Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.
Η πόλη Γουχάν, όπου εκδηλώθηκε τον Δεκέμβριο η επιδημία της ιογενούς πνευμονίας, και η επαρχία της Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, έχουν αποκοπεί από τον κόσμο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας μπει σε καραντίνα. Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προσβάλει περισσότερους από 34.500 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 722 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.
Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, περισσότερα από 320 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές. Δύο θάνατοι Κινέζων πολιτών έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά. Αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ