Ποιοι θεωρούν ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών - Στην κορυφή οι Έλληνες
Newsroom«Υπάρχουν εδάφη των γειτονικών χωρών που στην πραγματικότητα ανήκουν σε εμάς;» Το ερώτημα τέθηκε στο πλαίσιο δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου του 2019 σε δείγμα 21.029 ερωτηθέντων σε συνολικά 19 χώρες.
Όσο για τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα, εκείνες μάλλον εντυπωσιάζουν καθώς Έλληνες, Τούρκοι, Βούλγαροι, Ούγγροι, Πολωνοί, Σλοβάκοι, Ρώσοι και Ουκρανοί εμφανίζονται στην πλειονότητά τους να θεωρούν ότι «κανονικά» τους… ανήκουν τα εδάφη άλλων χωρών.
«Τα ποσοστά είναι υψηλότερα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», όπως σημειώνει στην ανάλυσή του το έγκυρο αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew Research Center.
Πιο συγκεκριμένα, το 67% των Ούγγρων, το 60% των Ελλήνων, το 58% των Τούρκων και το 58% των Βούλγαρων, το 53% των Ρώσων, το 48% των Πολωνών (έναντι 36% που πιστεύει το αντίθετο), το 47% των Ουκρανών (έναντι 35%) και το 46% των Σλοβάκων (έναντι 33%) πιστεύουν ότι θα έπρεπε «κανονικά» να έχουν σήμερα υπό την κατοχή τους κάποια από τα εδάφη των γειτονικών τους χωρών.
Διόλου τυχαία, οι υποστηρικτές δεξιών λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων «είναι πιθανότερο» να θεωρούν ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων κρατών, όπως προκύπτει μέσα από την έρευνα. Ακριβώς αντίθετη είναι ωστόσο η εικόνα σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως είναι η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γερμανία, και το Ηνωμένο Βασίλειο.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στην αναζήτηση κινήτρου του δράστη της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες