Κόσμος|08.12.2018 16:09

Κίτρινα Γιλέκα: 80 συλλήψεις έξω από το «διοικητήριο» των Βρυξελλών (pics-vid)

Newsroom

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει εξαπλωθεί και στις Βρυξέλλες. Η βελγική αστυνομία το πρωί του Σαββάτου συνέλαβε 70 άτομα πριν από διαδήλωση. 

«Υπάρχουν περίπου 70 συλλήψεις έπειτα από ελέγχους που έγιναν προληπτικά», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της περιοχής Βρυξελλών-Ισέλ.

Σε αστυνομικό κλοιό το «διοικητήριο» των Βρυξελλών

Η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Εντωμεταξύ το πρωί μερικές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία των Βρυξελλών-Αρ Λουά και Πορτ ντε Ναμούρ- χωρίς όμως να σημειώνεται κάποιο βίαιο περιστατικό.

Από την άλλη πλευρά, το πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι τα «κίτρινα γιλέκα» έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Νωρίτερα τοποθετήθηκε οδόφραγμα και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

Βρυξέλλες«Κίτρινα γιλέκα»