Κοροναϊός - Ιταλία: Οι γιατροί που νόσησαν και οι άταφοι νεκροί ο μεγαλύτερος εφιάλτης
NewsroomΔραματικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση στην Ιταλία με την πανδημία του κοροναϊού να αναγκάζει την κυβέρνηση και τις περιφέρειες να λαμβάνουν επώδυνες και πρωτόγνωρες αποφάσεις για τους πολίτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr τα δύο πιο σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κεντρική κυβέρνηση αλλά και οι περιφερειάρχες και κυρίως αυτή της Λομβαρδίας είναι οι γιατροί που έχουν νοσήσει αλλά και η διαχείριση των νεκρών από τον κοροναϊό.
Μόνο στη Λομβαρδία και στην περιοχή του Μπέργκαμο έχουν νοσήσει 71 γιατροί και έχουν βγει νοκ άουτ από την πρώτη γραμμή και τον κεντρικό σχεδιασμό του εθνικού συστήματος υγείας στη μάχη κατά του κοροναϊού.
Επιστράτευση όλων των γιατρών
Η ιταλική κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει όλο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να αναπληρώσει άμεσα τα κενά και η πρώτη γραμμή των μαχών να παραμείνει ενισχυμένη. Μεγάλη μάχη δίνεται στις εντατικές και στις ειδικές ιατρικές μονάδες που περιθάλπουν ασθενείς που είναι σε βαριά κατάσταση. Ο αριθμός των 71 γιατρών που έχουν νοσήσει θεωρείται πολύ μεγάλος, ενώ ένα από αυτούς έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Παρόλα αυτά όπως λένε οι διευθυντές των νοσοκομείων όλο το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται επί των επάλξεων και με αυταπάρνηση δίνουν τη μάχη της επιβίωσης όχι μόνο των ασθενών αλλά και των ιδίων. Μάλιστα αναφέρουν πως η ξεκούραση τους είναι πλημμελής και συνιστά στο ιατρικό προσωπικό ξεκούραση, σωστή διατροφή και ενίσχυση με ειδικές βιταμίνες.
Τα φέρετρα γέμισαν το νεκροταφείο
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τους νεκρούς από τον κοροναϊό αλλά και τη διαχείριση τους. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν γίνονται καν κηδείες των νεκρών αλλά αποτεφρώσεις και μάλιστα παρουσία μόνο 2-3 συγγενών. Σύμφωνα με το primabergamo.it τα φέρετρα συσσωρεύονται κατά δεκάδες στο νεκροταφείο του Μπέργκαμο όπου ειδικευμένο προσωπικό του Δήμου και της εκκλησίας προχωρούν σε αποτεφρώσεις με γρήγορες διαδικασίες καθώς δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια χρόνου.
Επίσης καταργήθηκε και η διαδικασία αναγνώρισης ταυτοποίησης και αναγνώρισης από τους συγγενείς και την σχετική βεβαίωση δίνει το νοσοκομείο εφόσον έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες ενώ ο ασθενείς βρίσκεται εν ζωή. «Δυστυχώς ο αριθμός των θανάτων είναι τόσο μεγάλος που δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επομένως όλα γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες», είπε υπάλληλος του Δήμου στο Μπέργκαμο που έχει την ευθύνη των ταφών.
- Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
- Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέο πρόεδρο: Ανοιχτές οι κάλπες - Όλες οι εξελίξεις στο ethnos.gr
- Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
- Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης