Κόσμος|27.03.2020 17:37

Κορονοϊός: 181 νεκροί σε 24 ώρες στη Βρετανία - 2.921 νέα κρούσματα

Newsroom

Ραγδαία είναι η αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την Daily Mail οι νεκροί έφτασαν τους 181 -τα συνολικά θύματα είναι 759- και τα κρούσματα τα 2.921, ενώ οι αριθμοί αποτελούν ρεκόρ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε αυτό που ήταν επίσημα η πιο σκοτεινή ημέρα του Ηνωμένου Βασιλείου από όταν ξέσπασε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Σημειώνεται πως μόλις χθες οι θάνατοι έφτασαν τους 113.

Στη Γηραιά Αλβιόνα, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Στο μεταξύ η Σκωτία επιβεβαίωσε σήμερα οκτώ ακόμη θανάτους, η Ουαλία έξι και η Βόρεια Ιρλανδία τρεις. Μάλιστα κυβερνητικοί επιστήμονες παραδέχθηκαν ότι πιθανόν να υπάρχουν 1.000 μολυσμένοι ασθενείς για κάθε θάνατο που έχει καταγραφεί στη Βρετανία - υποδηλώνοντας ότι οι πραγματικοί φορείς είναι 600.000.

Η Downing Street και ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετώπισαν έντονη κριτική για την αμφιλεγόμενη πολιτική να εξετάζονται μόνοι οι ασθενείς στο νοσοκομείο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ένα μέρος των κρουσμάτων εντοπίζεται, ενώ το πραγματικό μέγεθος της διασποράς του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένα μυστήριο.

Διαρκής «έκρηξη» περιστατικών στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Από την άλλη πλευρά «έκρηξη» από σοβαρά περιστατικά κορονοϊού, που χρήζουν νοσηλείας παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία του Λονδίνου. Αυτό ανέφερε ο Κρίς Χόπσον, γενικός διευθυντής του NHS.

Ο κ. Χόπσον πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία στο Λονδίνο αύξησαν τις μονάδες φροντίδας, διευθυντές νοσοκομείων κάνουν λόγο «διαρκές τσουνάμι» ασθενών του κορονοϊού σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το NHS στα δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας νοσηλεύονται 4.300 ασθενείς του κορoνοϊού, με τους 2.000 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent στο νοσοκομείο Northwick Park που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Λονδίνο είχε κηρύξει προσωρινά «κρίσιμο περιστατικό» στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς είχε φτάσει στα όρια της πληρότητάς του. Μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκαν 21 νεκροί από τον κορονοϊό.

ΚορονοϊόςνεκροίΜεγάλη Βρετανία