Κόσμος|02.04.2020 21:54

ΗΠΑ: «Σφραγίστηκε» η Ουάσιγκτον - Αίτημα στο πεντάγωνο για 100.000 σάκους πτωμάτων

Newsroom

Η κατάσταση στις ΗΠΑ χειροτερεύει κάθε ώρα που περνά εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ανταποκριτή ου OPEN TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου. Από το πρωί πραγματοποιούνται διαρκείς συσκέψεις στον Λευκό Οίκο για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ακυρώσει τα πάντα από το πρόγραμμά του και πλέον όλο το επιτελείο έχει αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αντιστέκεται στις συμβουλές να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  

Περίπου 40 πολιτείες έχουν καλέσει τους πολίτες τους να μείνουν στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν έξω, ενώ στην Ουάσιγκτον έχει δοθεί εντολή κανείς να μην βγαίνει από το σπίτι του. Στα κτίρια μάλιστα έχουν σφραγιστεί και οι εξωτερικοί χώροι όπως οι ταράτσες, ενώ γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο που θα πραγματοποιείται ο ανεφοδιασμός των κατοίκων με φαγητό και φάρμακα.

Παράλληλα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια χωρίς την τήρηση μέτρων απαγόρευσης.

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υπόκεινται σήμερα σε μέτρα αυστηρών περιορισμών μετακίνησης. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις πλήττονται, και τα κρούσματα στο Σικάγο και στη Νέα Ορλεάνη επιδεινώνονται.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑΚορονοϊός