Ελληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη: «Είναι κόλαση, πόλεμος, τους χάνουμε σε 4 μέρες»
NewsroomΤην ώρα που οι ΗΠΑ παίρνουν τη... δραματική σκυτάλη από την Ευρώπη, οι γιατροί στη Νέα Υόρκη βιώνουν την τραγωδία μπροστά στα μάτια τους και προσπαθούν να αντιμετωπίζουν έναν ιό που χτυπά με πρωτόγνωρο τρόπο. «Εδώ είναι κόλαση. Είναι πόλεμος. Οι ασθενείς έρχονται εδώ και το 20% γίνεται καλύτερα και το άλλο 80% πεθαίνει», λέει ο πνευμονολόγος, εντατικολόγος, Σωτήρης Κασαπίδης, Ελληνας γιατρός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.
Στην πιο φονική μέρα για τη Νέα Υόρκη με 562 νεκρούς από τον κορονοϊό, ο Ελληνας γιατρός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, που ζει και εργάζεται μόνιμα εκεί, μιλά με τα πιο δραματικά λόγια για την πανδημία του κορονοϊού: «Είναι πόλεμος», επαναλαμβάνει και συνεχίζει να σοκάρει: «Πεθαίνουν μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες. Εχουμε χάσει περίπου 160 ασθενείς μέσα σε μια βδομάδα. Είναι οι νέοι, είναι οι μεγάλοι, είναι όλοι. Δυστυχώς, όλοι που πεθαίνουν, πεθαίνουν μοναχοί. Η οικογένεια δεν είναι μαζί τους τις τελευταίες ώρες τους».
Με δεδομένο ότι η πανδημία του ιού στην Αμερική είναι στην αρχή, ο κ. Κασαπίδης τονίζει: «Εδώ έχουμε τα καλύτερα μηχανήματα αλλά αυτός ο ιός είναι απίστευτος. Χτυπάει τους πνεύμονες και μετά τα νεφρά και όταν τα χτυπάει είναι πολύ δύσκολα. Δυστυχώς, όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, το 90% των ασθενών το χάνουμε», λέει και συγκλονίζει: «Το μόνο που μας σώζει είναι ότι όταν ένας ασθενής πεθαίνει, έχουμε ένα μηχάνημα να βάλουμε σε άλλον ασθενή. Εχουμε φορτηγά έξω με όλους τους νεκρούς». Στο ερώτημα αν η Αμερική δεν πρόλαβε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον ιό, ο κ. Κασαπίδης απαντά: «Κανείς δεν ήξερε τι ερχόταν. Δεν το πίστευε κανείς. Δεν το πιστεύω ούτε εγώ. Το πολεμάω κάθε μέρα. Δεν έχω κοιμηθεί».
Δείτε τη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ:
- Από τέλος Μαρτίου ακριβά φάρμακα στο σπίτι για 120.000 ασθενείς - Τι θα γίνει με τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
- Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε τους Σύρους μόνους τους» - Ο Τούρκος πρόεδρος «ανοικοδομεί» τη Συρία
- Στα Σεπόλια παίρνουν το σπίτι οικογένειας με παιδί ΑμεΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Τους έδωσαν 2 μέρες
- Κλέλια Ρένεση: «Έλεγαν ότι ο Μανού Τσαο ήταν ο πατέρας του παιδιού μου, ήταν τόσο αστείο»