Κόσμος | 08.04.2020 21:50

Δημοσιογράφος της Liberation: Δεν υπάρχουν μάσκες, στο "κόκκινο" τα νοσοκομεία

Newsroom

«Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ασθενείς. Λείπουν κρεβάτια νοσηλείας. Χρειαζόμαστε κλίνες. Χρειαζόμαστε προσωπικό». Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, στις αρχές Απριλίου 2018, η εκπρόσωπος των εργαζομένων του δημοσίου νοσοκομείου της Ρουέν στη Γαλλία εκθέτει στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, το πρόβλημα με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει: «Θα υπάρξουν μέσα αλλά το να διαθέσουμε μέσα χωρίς παράλληλα να εκμοντερνίσουμε το σύστημα υγείας δεν είναι "έξυπνη" κίνηση».

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιάννη Χαραμίδη για το OPEN, η Γαλλία, η έκτη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως, μετρά το τελευταίο 24ωρο 1.417 νεκρούς από τον κορονοϊό. «Η Γαλλία θεωρείται και είναι η έκτη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο. Και μέχρι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό COVID 19 από αυτή την επιδημία ή πανδημία. Το πρόβλημα είναι πώς έχουμε περισσότερους από 10.000 θανάτους και γνωρίζουμε πως δεν είναι το τέλος. Δεν είμαστε σίγουροι πως η χθεσινή μέρα ήταν η χειρότερη που πέρασε η Γαλλία», αναφέρει αποκλειστικά στο OPEN TV και τον Γιάννη Χαραμίδη ο δημοσιογράφος της Liberation, Φαμπιάν Περιέ. 

Μπροστά στους ιλιγγιώδεις αριθμούς ανθρώπινων απωλειών και κρουσμάτων το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Γαλλίας πασχίζει να ανταποκριθεί με όσα μέσα διαθέτει. «Τα νοσοκομεία είναι στο "κόκκινο", αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που λένε πως δεν έχουν αρκετές μάσκες, δεν έχουν τα μέσα για να ανταποκριθούν στα νοσοκομεία», συμπληρώνει ο Γάλλος δημοσιογράφος. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ 

ΓαλλίαΕμανουέλ ΜακρόνΚορονοϊός