Η μεγαλύτερη μηχανή ελέγχου του πλανήτη: Η Κίνα φακελώνει 700 εκατ. άνδρες μέσω... DNA
Ο «Κόκκινος Δράκος» φέρεται να συλλέγει δείγματα γενετικού υλικού από άνδρες και παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών τα τελευταία τρία χρόνια, με πρόσχημα την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Οι άγνωστες πτυχές του προγράμματος και η αμερικανική εμπλοκή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Σε αποκαλύψεις που κάνουν τον «Μεγάλο Αδελφό» και το «άγρυπνο μάτι» να κοκκινίζουν από ντροπή προχώρησε το Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας αναφορικά με το σύστημα ελέγχου που προωθεί εσχάτως η Κίνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης μελέτης, ο «Κόκκινος Δράκος» στοχεύει στη συλλογή γενετικού υλικού από 700 εκατομμύρια άνδρες στη χώρα. Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει την πιο εξελιγμένη βάση δεδομένων στον πλανήτη. Αναλυτικότερα, οι κινεζικές Αρχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που το κινεζικό ΥΠΕΞ δεν διαψεύδει, από το 2017 συλλέγουν γενετικό υλικό από αγόρια ηλικίας από 6 ετών και από άνδρες σε όλη την επικράτεια. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2017 από τις μικρότερες νότιες κυρίως επαρχίες της χώρας, είναι να μπορούν οι κινεζικές Αρχές να ταυτοποιούν γρήγορα και αποτελεσματικά άτομα που έχουν διαπράξει εγκλήματα αλλά και να βρίσκουν και τους συγγενείς και τις οικογένειές τους... Το πρόγραμμα έχει αναλάβει να υλοποιήσει η κινεζική Αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, διατείνεται πως πρόκειται απλώς για επόμενο βήμα στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κινεζικών Αρχών, μέσα σε τρία χρόνια που το πρόγραμμα «τρέχει» πιλοτικά η Κίνα έχει συλλέξει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δείγματα, στοιχείο που τη φέρνει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες που συλλέγουν και διατηρούν γενετικό υλικό.
Οπως είναι λογικό, ανθρωπιστικές οργανώσεις και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν πως η Κίνα παραβιάζει κατάφωρα την ατομικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και παρουσιάζουν στοιχεία στα οποία οι κινεζικές Αρχές με τη χρήση απειλών και βίας εξαναγκάζουν ανθρώπους να παραχωρήσουν DNA.Στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας απάντησε πως ουδέποτε έχει απαιτηθεί από κάποιον πολίτη να δώσει γενετικό υλικό παρά τη θέλησή του, αλλά η αλήθεια είναι πως αν θυμηθούμε τις κινεζικές «πρακτικές» τον πρώτο κρίσιμο μήνα πριν από την έκρηξη της πανδημίας και την ασύμμετρη χρήση βίας προς τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, δύσκολα γίνονται αρκούντως πιστευτές.
Οι «Times» της Νέας Υόρκης επικοινώνησαν γραπτώς με τα κεντρικά της κινεζικής Αστυνομίας, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τοπικές Αρχές προκειμένου να «χτίσουν» την πιο μεγάλη (και τρομακτική) μηχανή ελέγχου του πλανήτη, αλλά «κόλλησαν» στη γραφειοκρατία. Το γεγονός πως οι κινεζικές Αρχές συλλέγουν DNA μόνο από άνδρες είναι μία από τις ερωτήσεις που είχε εύκολη απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
«Οι άνδρες στην Κίνα είναι το 65% των δραστών ειδεχθών εγκλημάτων» αναφέρει τμήμα της επίσημης κινεζικής τοποθέτησης. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου στην Αυστραλία, όμως, η απάντηση είναι λίγο πιο σύνθετη. Σύμφωνα με τη μελέτη, εάν οι κινεζικές Αρχές καταφέρουν να αποκτήσουν γενετικό υλικό από άνδρες και αγόρια σε ποσοστό 10% του πληθυσμού της Κίνας, επί της ουσίας θα έχουν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους το 75% με 80% του πληθυσμού της χώρας. Το ανθρώπινο γονιδίωμα περιέχει εκατομμύρια δεδομένα, τα οποία σήμερα η επιστήμη είναι σε θέση να αποκρυπτογραφεί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η κινεζική Αστυνομία έχει ήδη διαμορφώσει ειδικά κλιμάκια, τα οποία επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχολεία -κυρίως δημοτικά σε επαρχίες της Κίνας- και παίρνουν δείγματα από παιδιά. Τις ενέργειές τους, μάλιστα, δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν και στο Διαδίκτυο με λεζάντες όπως: «Ακόμη μια επιτυχημένη συλλογή δειγμάτων από δημοτικό σχολείο».
Στη συλλογή δειγμάτων η Αστυνομία έχει βρει συμπαραστάτες αρκετούς από τους δασκάλους, οι οποίοι δεν διστάζουν να κρατούν τα μικρά παιδιά προκειμένου οι Αρχές να «κάνουν τη δουλειά τους».
Με την Κίνα να προχωρά ταχύτατα στη δημιουργία της τεράστιας βάσης δεδομένων της δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τη ζήτηση σε τεστ DNA. Τη λύση στη μεγάλη ζήτηση ήρθε να δώσει μια εταιρεία από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Η αμερικανική εταιρεία Thermo Fisher είναι εδώ και 6 μήνες ο μεγαλύτερος τροφοδότης σε τεστ της κινεζικής κυβέρνησης, εκτοξεύοντας τόσο την τιμή της μετοχής της όσο και τους τζίρους της. Σε ερώτημα των «Times» της Νέας Υόρκης η εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη απάντησε πως δεν γνωρίζει πού χρησιμοποιούνται τα τεστ που η ίδια παράγει και πως η ίδια κινείται σεβόμενη απόλυτα τους κανόνες και τους νόμους.
Με την Κίνα να έχει εδώ και χρόνια θέσει σε εφαρμογή έναν περίπλοκο και εξαιρετικά εξελιγμένο μηχανισμό ελέγχου των πολιτών της -και όχι μόνο-, πολλές είναι οι ενστάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Ακαδημαϊκοί και επιστήμονες τονίζουν πως είναι πολύ πιθανό τα τεστ από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης να στοχεύουν και τις μειονότητες που προσπαθούν να επιβιώσουν παρά τις διώξεις στο εσωτερικό της.
Με την Κίνα να έχει εδώ και χρόνια θέσει σε εφαρμογή έναν περίπλοκο και εξαιρετικά εξελιγμένο μηχανισμό ελέγχου των πολιτών της -και όχι μόνο-, πολλές είναι οι ενστάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις. Ακαδημαϊκοί και επιστήμονες τονίζουν πως είναι πολύ πιθανό τα τεστ από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης να στοχεύουν και τις μειονότητες που προσπαθούν να επιβιώσουν παρά τις διώξεις στο εσωτερικό της.
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Γιατί μπορεί να καθυστερήσουν τα αποτελέσματα - Ο κρίσιμος ρόλος των «swing states»
Έρχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και από τα φαρμακεία - Tι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης
Μαγνησία: Συναγερμός για τρίτο κρούσμα ευλογιάς προβάτων σε κοπάδι - Αναστατωμένοι οι κτηνοτρόφοι
Μικ Τζάγκερ και Ντικ Βαν Ντάικ στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr