Αμμόχωστος: Πλιάτσικο και εγκατάλειψη στο Λύκειο Ελληνίδων
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο συγκλονίζουν. Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου έφερε στη δημοσιότητα και το μέγεθος της καταστροφής και της λεηλασίας, που ακολούθησε την τουρκική εισβολή του 1974.
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Το πάτωμα, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, είναι γεμάτο από ρούχα, τα οποία βρίσκονται εκεί για 46 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδεχομένως να πρόκειται για ρούχα που μαζεύτηκαν εκεί μετά το πλιάτσικο σε σπίτια και καταστήματα, μετά την εισβολή.
Ίσως όμως πρόκειται για ρούχα που είχαν συγκεντρώσει οι Αμμοχωστιανοί ως βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Κερύνειας, οι οποίοι είχαν φύγει από τα σπίτια τους τον Ιούλιο του 1974. Οι κάτοικοι της Αμμοχώστου τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγες μέρες αργότερα θα γίνονταν και εκείνοι πρόσφυγες.


Ο χάρτης με όλα τα μπλόκα των αγροτών - «Θα μείνουμε στους δρόμους μέχρι να μας απαντήσει η κυβέρνηση»
Πούτιν: Όλα όσα είπε στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου - Τι απάντησε για τα σενάρια πολέμου στην Ευρώπη
Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Αθήνα - «Μπέμπα μου ξύπνα»
Αίγυπτος: Εντυπωσιακή ανακάλυψη - Αρχαιολόγοι βρήκαν τον χαμένο Ναό του Ρα 4.500 χρόνια μετά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




