Ισπανία: Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες σε φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου για τους κατοίκους της Λα Πάλμα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες συμμετείχαν την Κυριακή σε φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου στη Μαδρίτη με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πολίτες που έχουν πληγεί από την εδώ και τρεις μήνες ηφαιστειακή δραστηριότητα στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα.
Ντυμένοι με τα κλασικά κόκκινα-λευκά κοστούμια οι δρομείς ξεκίνησαν από την μεγάλη λεωφόρο Πασέο ντε λα Καστελιάνα στο κέντρο της πόλης. Κάποιοι δρομείς προτίμησαν, αντί για το παραδοσιακό κόκκινο παντελόνι του Άγιου Βασίλη, ένα αθλητικό σορτσάκι, ενώ πολλοί φορούσαν την προστατευτική μάσκα λόγω της πανδημίας.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και τουλάχιστον 2.910 κτίρια και φυτείες μπανάνας έχουν καταστραφεί στη Λα Πάλμα, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων. Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα ξεκίνησε να εκτοξεύει λάβα τον Σεπτέμβριο, αλλά οι επιστήμονες είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένεται να σταματήσει η δραστηριότητά του.
Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



