Ο Σοϊλού κατηγορεί την Ελλάδα για 12 νεκρούς μετανάστες στον Έβρο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για 12 μετανάστες, που βρέθηκαν νεκροί εντός των τουρκικών συνόρων στον Έβρου, εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.
«Ημερομηνία: 2.2.2022, Τόπος: Ύψαλα - Ελληνικά Σύνορα. Έβγαλαν τα παπούτσια και έγδυσαν 12 από 22 μετανάστες και τους έσπρωξαν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα να παγώσουν μέχρι θανάτου. Η ΕΕ είναι σε αδιάφορη, αδύναμη και απάνθρωπη. Τα ελληνικά στρατεύματα στα σύνορα είναι σκληρά με τους αδύναμους, ευγενικά με τους γκιουλενιστές. Εύχομαι να αναπαυτούν εν ειρήνη», δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter, παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφίες των πτωμάτων στον Έβρο.
Ο νομάρχης Αδριανούπολης σε γραπτή ανακοίνωση κάνει λόγο για εννέα πτώματα
«Βρέθηκαν τα άψυχα σώματα 9 μεταναστών που απωθήθηκαν από τους Έλληνες και πάγωσαν μέχρι θανάτου στις 2 Φεβρουαρίου 2022 στην τοποθεσία Μαντάκορού του χωριού Πασάκιοι της επαρχίας Ύψαλα. Ένας μετανάστης με σοβαρό κρυοπάγημα διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο της Κεσάνης για παροχή ιατρικής βοήθειας. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για μετανάστες που μπορεί να βρίσκονται σε ανάγκη. Για το θέμα έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα. Με λύπη ενημερώνουμε την κοινή γνώμη».
ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




