Βόρεια Μακεδονία: Επιφυλακτική η Βουλγαρία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
Ο Καρακατσάνοφ ζήτησε μεταξύ άλλων «την εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, έστειλε σκληρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης τους στο ΝΑΤΟ.
«Αν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ σε βουλγαρικό ραδιόφωνο.
Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει την εξάλειψη των εδαφικών διεκδικήσεων και των παραποιήσεων της ιστορίας. Προσθέσε επίσης ότι μόνο όταν η πραγματική ιστορία της «Μακεδονίας» αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία, η Βουλγαρία θα μπορούσε να πειστεί ότι τα πράγματα πήγαιναν προς τη σωστή κατεύθυνση.
«Η πΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της ΠΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει - ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



