Εκπρόσωπος υπουργού Άμυνας Ουκρανίας στο OPEN: Υψηλή η πιθανότητα να χρησιμοποιήσει χημικά η Ρωσία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι Ουκρανοί περιμένουν τη μεγάλη επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας και προετοιμάζονται, όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, ο οποίος εκτίμησε πως παραμένει ο κίνδυνος να χτυπηθούν πολιτικοί στόχοι στο Κίεβο.
Ο ίδιος προειδοποιεί ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Ρωσία χημικά όπλα, σημειώνοντας ότι «αυτό ισχυρίζονται και οι συνάδελφοι μας έξω από τα σύνορα αλλά και οι δικές μας μυστικές υπηρεσίες του στρατού».
«Οι υπηρεσίες μας, μας ενημερώνουν πως παραμένει ο κίνδυνος να χτυπηθεί το Κίεβο από την πλευρά της Λευκορωσίας, οι Ρώσοι έχουν αρκετές δυνατότητες να χτυπήσουν από εκεί. Και στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχουν τρία πλοία, τα οποία έχουν πυραύλους τύπου Καλίμπρ», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς την ημερομηνία, αλλά η πιθανότητα να ξεκινήσουν οι Ρώσοι να επιτίθενται είναι μεγάλη», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει χημικά η Ρωσία, ο κ. Μοτουζιάνικ τόνισε πως η πιθανότητα είναι υψηλή, όπως πιστεύουν. «Αυτό ισχυρίζονται και οι συνάδελφοί μας από τα έξω σύνορα», πρόσθεσε. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προβλέψεις ότι θα γίνει, αλλά γνωρίζοντας τη συμπεριφορά των Ρώσων, το λέμε».
Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



