Λαβρόφ για ισχυρισμούς Ζελένσκι περί πυρηνικών: «Λέει πολλά, αναλόγως τι πίνει ή καπνίζει»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Με μία δόση ειρωνείας και λίγο... απαξιωτικά απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχετικά με τα σχέδια χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ουκρανού προέδρου ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο που μαίνεται. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο India Today, ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε εκτενώς για τη στρατιωτική στρατηγική της Ρωσίας κατά την εισβολή της στην Ουκρανία, για το πώς η Δύση έπαιξε τον ρόλο της για να «ρίξει λάδι στη φωτιά» Ρωσίας και Ουκρανίας και για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ινδία εν μέσω της δύσκολης γεωπολιτικής κατάστασης.
Όταν η συντάκτρια εξωτερικών υποθέσεων του India Today, Geeta Mohan, ρώτησε τον Λαβρόφ για τους ισχυρισμούς του Ζελένσκι σχετικά με το ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, εκείνος είπε: «Λέει πολλά πράγματα, ανάλογα με το τι πίνει ή καπνίζει».
Μιλώντας για τους σχεδιασμούς της Ρωσίας σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο μέλλον, ο Λαβρόφ είπε: «Εμείς δεν αναφερθήκαμε ποτέ στα τακτικά όπλα, ο Ζελένσκι μίλησε γι' αυτό. Οι μυστικές του υπηρεσίες πρέπει να του παρείχαν τέτοια "νέα". Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι το οποίο έχει εκφωνήσει οποιοδήποτε ακατάλληλο άτομο», όπως μεταδίδει το OpIndia.
«Όταν το 1987 συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκεν, υπέγραψαν μια επίσημη δήλωση στην οποία ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Όταν ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση Τραμπ, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα θετικό πολιτικό μήνυμα, καταγράφοντας αυτό που διατύπωσαν ο Γκορμπατσόφ και ο Ρέιγκεν. Αρχικά, η διοίκηση Τραμπ αρνήθηκε, αλλά μετά από πέντε ημέρες στην ορκωμοσία του προέδρου Μπάιντεν, εκείνος αποφάσισε να υπογράψει τη δήλωση», σχολίασε έπειτα ο Λαβρόφ.
Όπως πρόσθεσε: «Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν στη Γενεύη, η Αμερική εξέδωσε αυτή τη δήλωση με δική μας πρωτοβουλία».
Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι τόσο η ρωσοαμερικανική δήλωση υπογράφηκε κατόπιν παρότρυνσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr