Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
Στενός συνεργάτης του πρίγκιπα Ουίλιαμ αποκαλύπτει πως αντιμετώπισε τις δυσκολότερες στιγμές που βίωσε
Η Κάμαλα Χάρις τιμήθηκε με το βραβείο «Chairman's Award» στα NAACP Image Awards
Γεραπετρίτης από ΟΗΕ: Η Ουκρανία δεν είναι περιφερειακό ζήτημα - Συνολική και βιώσιμη επίλυση, μέσω διπλωματίας, χωρίς αποκλεισμούς
Επέλεξε την Εθνική Ελλάδας ο ταλαντούχος Κώστας Καρέτσας: «Αυτή η επιλογή έρχεται μέσα από την καρδιά μου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr