Σομαλία: 800.000 ξεριζωμένοι εξαιτίας της ξηρασίας καθώς ο κίνδυνος λιμού μεγεθύνεται
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Η συνεχιζόμενη ξηρασία στη Σομαλία ανάγκασε 805.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως τα τέλη του Μαΐου, προειδοποίησε οργάνωση του ΟΗΕ.
Μόνο τον Μάιο, καταγράφηκαν πάνω από 33.000 πρόσφυγες εξαιτίας της ξηρασίας, αριθμός αυξημένος κατά 28% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών στη Σομαλία χθες Κυριακή. Οι εκτοπισμοί Σομαλών εξαιτίας της ξηρασίας άρχισαν τον Ιανουάριο του 2021.
Η Σομαλία και άλλα κράτη στο Κέρας της Αφρικής πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, καθώς οι κατακρημνίσεις ήταν ασθενικές σε τέσσερις συναπτές περιόδους βροχής.
Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν επί μήνες εναντίον του κινδύνου να εκδηλωθεί λιμός. Τουλάχιστον 6 εκατομμύρια από τους συνολικά 16 εκατ. κατοίκους της χώρας διατρέχουν κίνδυνο να λιμοκτονήσουν, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα.
Η Σομαλία είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπη με κύματα βίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ. Η Σεμπάμπ, που ελέγχει αχανείς περιοχές στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας, επιτίθεται συχνά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.
Τάσος Νούσιας στο ethnos.gr: «Πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο, ανελέητο, βίαιο κύκλο!»
Δεν άνοιξαν τα διόδια του Ωραιοκάστρου: «Δική σας η ευθύνη», είπαν στους αγρότες - Μοιράζουν όσπρια και λαχανικά στους οδηγούς
Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών για έλεγχο στα οικονομικά
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο: Καλούσαν τους ανήλικους να βγουν να πουλήσουν την ώρα του μαθήματος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



