Ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ προς Ρωσία: Κατακτήστε όλη την Ουκρανία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να κατακτήσει το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.
«Σήμερα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμα του στο Telegram με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό στρατό της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.
Η Ρωσία εξαπέλυσε στις 24 Φεβρουαρίου την επίθεσή της στην Ουκρανία, ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τον ρωσόφωνο πληθυσμό στο ανατολικό τμήμα της γειτονικής χώρας από μια υποτιθέμενη γενοκτονία που ενορχηστρώθηκε από το Κίεβο.
Η επίθεση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα απέτυχε, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, ύστερα από πολύνεκρες μάχες κατά τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένως αρνηθεί την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας, θεωρώντας ότι έχει διαχωριστεί τεχνητά από τη Ρωσία. Παρότι διαβεβαιώνει πως δεν επιθυμεί να καταλάβει τη γειτονική χώρα, οι αρχές κατοχής που έχει διορίσει η Μόσχα στη νότια Ουκρανία προετοιμάζουν ανοικτά την προσάρτηση αυτών των περιοχών.
Gov.gr Wallet: Πραγματικότητα η ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό - Τι να κάνετε αν χάσετε ή σας κλέψουν τη συσκευή
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επιδότηση έως και 9.500 ευρώ - Κίνητρα και δικαιούχοι
Ο Άρειος Πάγος ανοίγει τον δρόμο για την αποδέσμευση των δύο ελληνικών τάνκερ και των 49 ναυτικών στο Ιράν
O άνθρωπος που ανέβηκε τα 14 ψηλότερα βουνά στον κόσμο και έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ - Και δεν είναι η πρώτη φορά
Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη
«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS
Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



