Ραγδαίες εξελίξεις στην Μπουρκίνα Φάσο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Χούντας - Τον ανέτρεψε ο λοχαγός Τραορέ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο επικεφαλής της χούντας στην Μπουρκίνα Φάσο αντισυνταγματάρχης Νταμίμπα, ο οποίος ανατράπηκε την Παρασκευή από τον λοχαγό Ιμπραχίμ Τραορέ, δέχθηκε τελικά να παραιτηθεί σήμερα για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις που θα σήμαιναν ανθρώπινες και υλικές απώλειες, ανακοίνωσαν θρησκευτικές και κοινοτικές αρχές, οι οποίες μεσολάβησαν ανάμεσα στις δύο πλευρές .
Ο αντισυνταγματάρχης Πολ-Ανρί Σααντάογκο Νταμίμπα έθεσε επτά όρους για να δεχθεί να παραιτηθεί, μεταξύ των οποίων εγγυήσεις για την ασφάλεια και το ακαταδίωκτο των στρατιωτικών που τον υποστήριξαν, εγγυήσεις για την δική του ασφάλεια και τα δικαιώματά του όπως και των συνεργατών του, τον σεβασμό των δεσμεύσεων που έχουν αναλειφθεί απέναντι στην Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (Cedeao) για την επιστροφή της εξουσίας στους πολιτικούς σε δύο χρόνια.
Οι θρησκευτικοί και κοινοτικοί ηγέτες, που διαθέτουν μεγάλη επιρροή στην Μουρκίνα Φάσο, δήλωσαν ότι λοχαγός Τραορέ αποδέχθηκε τους όρους και κάλεσαν τον πληθυσμό «σε ηρεμία, αυτοσυγκράτηση και προσευχή».
Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



