O Ρώσος δισεκατομμυριούχος Γιούρι Μίλνερ αποποιήθηκε την υπηκοότητά του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ο δισεκατομμυριούχος της Σίλικον Βάλεϊ Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι απαρνήθηκε τη ρωσική του υπηκοότητα.
«Η οικογένειά μου κι εγώ αφήσαμε πίσω μας για τα καλά τη Ρωσία το 2014, μετά τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας», έγραψε στο Twitter. «Και αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώσαμε επισήμως τη διαδικασία αποποίησης της ρωσικής μας υπηκοότητας».
«Η οικογένειά μου κι εγώ αφήσαμε πίσω για τα καλά τη Ρωσία το 2014, μετά τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας»
My family and I left Russia for good in 2014, after the Russian annexation of Crimea. And this summer, we officially completed the process of renouncing our Russian citizenship.
— Yuri Milner (@yurimilner) October 10, 2022
My family and I left Russia for good in 2014, after the Russian annexation of Crimea. And this summer, we officially completed the process of renouncing our Russian citizenship.
— Yuri Milner (@yurimilner) October 10, 2022Ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου στο ίντερνετ Digital Sky Technologies (DST) και ένας από τους πρώτους που αγόρασαν μετοχές του αμερικανικού ομίλου Facebook, ο Μίλνερ είναι Ισραηλινός πολίτης από το 1999, διευκρινίζεται στην σελίδα του στο ίντερνετ.
Ο Μίλνερ, που έχει σπουδάσει φυσική, έχει εργαστεί για την Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία και το 97% της περιουσίας του το έχει αποκτήσει εκτός Ρωσίας, προστίθεται στην ιστοσελίδα του, όπου διευκρινίζεται ότι «ο Γιούρι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά».
Το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Breakthrough Prize Foundation, καταδίκασε τον Μάρτιο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και χορήγησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια δολάρια (11,3 εκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τους επιστήμονες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Το 2016, ο Μίλνερ και ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος απεβίωσε το 2018, είχαν ανακοινώσει μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για μια αποστολή στο Άλφα του Κενταύρου, το πλησιέστερο στη Γη αστρικό σύστημα, με μικρό σκάφος, το οποίο θα ζύγιζε μόνον μερικά γραμμάρια και θα προωθείτο με το ένα πέμπτο της ταχύτητας του φωτός, βομβαρδίζοντας το ηλιακό ιστίο του μερικών τετραγωνικών μέτρων με πρωτόνια που θα παράγονταν από λέιζερ που θα βρισκόταν στη Γη.
Οι δύο άνδρες είχαν επίσης ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν μια ευρεία έρευνα για εξωγήινη ζωή σε διάστημα 10 ετών που θα χρηματοδοτούσε ο Μίλνερ με 100 εκατομμύρια δολάρια.
- Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που ρωσικοί πύραυλοι εκρήγνυνται σε δρόμο του Ντνίπρο της Ουκρανίας
- Συμβουλές από τον Σόιμπλε ενόψει χειμώνα: Φορέστε καναδυό πουλόβερ – Κακομαθημένοι οι Γερμανοί
- Hot spot ψηφιακών νομάδων η Θεσσαλονίκη: Πόλος έλξης ακόμη και για στελέχη μεγάλων πολυεθνικών
- Ζέτα Μακρυπούλια: «Εξετάζομαι και εδώ;» δήλωσε στις κάμερες - Τι κατέθεσε στη δικαστική αίθουσα
Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr