Πρωτοφανής δικαστική μάχη στη Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να χορηγηθεί αίμα εμβολιασμένων στο παιδί τους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Μια πρωτοφανής δικαστική διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Νέα Ζηλανδία, όπου η υγειονομική υπηρεσία διεκδικεί την κηδεμονία ενός αγοριού τεσσάρων μηνών, του οποίου οι γονείς αρνούνται να του χορηγηθεί αίμα «εμβολιασμένων».
Το αγοράκι πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας και χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση καρδιάς. «Ανησυχούμε για το αίμα που θα χρησιμοποιήσουν οι γιατροί» δήλωσαν οι γονείς του παιδιού σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε ακτιβιστή κατά του εμβολιασμού. «Δεν θέλουμε αίμα μολυσμένο από τον εμβολιασμό. Είμαστε, εντάξει, με οτιδήποτε άλλο θέλουν να κάνουν οι γιατροί, αλλά αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο για εμάς» τόνισε ο πατέρας.
Η υγειονομική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Όκλαντ, με την οποία διεκδικεί την κηδεμονία του μωρού.
«Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού και μετά από εκτεταμένες συζητήσεις» τόνισε ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας του Όκλαντ, Δρ Mike Shepard και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση.
Την Τετάρτη, οι δύο πλευρές, εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να οριστεί ημερομηνία για την ακρόαση. Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί 100 αντιεμβολιαστές για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους γονείς.
Ο δικηγόρος της υγειονομικής υπηρεσίας τόνισε πως υπό άλλες συνθήκες η κατάσταση του παιδιού θα είχε ήδη αντιμετωπιστεί, ενώ η δικηγόρος η δικηγόρος των γονέων υποστήριξε πως οι πελάτες της διεκδικούν καλύτερη φροντίδα από αυτή που προσφέρει το κράτος.
Η αιματολογική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας διευκρίνισε πως δεν διαχωρίζει το αίμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολιάστων και επισήμανε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός επηρέαζει την ποιότητα του αίματος».
«Σπάνια μια τέτοια υπόθεση φτάνει στις δικαστικές αίθουσες. Είναι μια οδυνηρή υπόθεση για όλους τους εμπλεκόμενους. Υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ των γονέων και της ιατρικής ομάδας, ενώ και οι δύο πλευρές προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για το παιδί» τόνισε η λέκτορας βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Otago, Josephine Johnstone.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr