Εξοπλιστικές φιέστες και επιθέσεις στη Δύση η πρόσφατη προεκλογική «σημαία» του Ερντογάν - Τα «όπλα» που παραθέτει και όσα κρύβει κάτω από το χαλί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παρουσιάζει έργα της αμυντικής βιομηχανίας ακόμη και αν είναι ημιτελή ή μακέτες, όπως τα λέει η αντιπολίτευση. Τη Δευτέρα η φιέστα που διοργανώθηκε ήταν μόνο και μόνο για να δώσει όνομα στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που είναι ακόμη υπό κατασκευή, καθώς δεν έχει ακόμα ούτε κινητήρα.
Εκτός από την ονομασία «ΚΑΑΝ» που έδωσε στο αεροσκάφος και σημαίνει «βασιλιάς των βασιλιάδων», βρήκε ευκαιρία για κάτι που είχε καιρό να το κάνει, να αφήσει δηλαδή σαφείς αιχμές κατά της Δύσης και της Αμερικής.
«Ορισμένοι αισθάνονται άβολα», είπε... και στο εσωτερικό, εννοώντας την αντιπολίτευση και «κάποιοι στην άλλη όχθη του νερού». Μια έκφραση που περιλαμβάνει από την Ελλάδα μέχρι τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Δεν κατονομάζει την Ελλάδα, ούτε άλλη χώρα, αλλά προφανώς η αιχμή που αφήνει, είναι προς όλους της Δύσης, από γείτονες μέχρι τις ΗΠΑ, για να πει ότι «εσείς που δεν μας δίνετε εξοπλισμούς, δεν σας έχουμε πια ανάγκη, κατασκευάζουμε τους δικούς μας». Ειδικά μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπως συχνά επαναλαμβάνει, που έκανε τους Τούρκους «νοικοκυραίους».
Ο Τούρκος πρόεδρος εξακολουθεί λοιπόν να προβάλει μεγάλα έργα κυρίως στην αμυντική βιομηχανία, καθώς αυτή έχει κάνει «σημαία» αυτή την εβδομάδα. Πριν ήταν η Αγία Σοφία, για να απευθυνθεί στο θρησκευτικό συναίσθημα. Ακόμη και προεκλογικά σποτάκια που εξυμνούν τα επιτεύγματα κυκλοφορεί το κόμμα ΑΚΡ με τον στόχο της προεκλογικής εκστρατείας Ερντογάν να είναι να κάνει τον μέσο Τούρκο πολίτη να δει τη μεγάλη εικόνα της Τουρκίας και όχι τη θλιβερή της οικονομίας.
Κι όλα αυτά σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, που έχει κάνει σημαία τις έννοιες που αγγίζουν το κοινό αίσθημα, όπως δικαιοσύνη, δημοκρατία, ισότητα.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr