Μακρόν: Όσο η βιομηχανία φθίνει η Γαλλία δεν μπορεί να διατηρήσει την ανεξαρτησία της
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
«Οταν η βιομηχανία φθίνει η χώρα καθίσταται ανίκανη να παράξει πλούτο και να διατηρήσει την ανεξαρτησία της» αναφέρει σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Challenges ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως «επί 30 χρόνια ήμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν κατάφερε να νικήσει στη μάχη με τη μαζική ανεργία, που είχε τόσες δυσκολίες με τα δημόσια ελλείμματα και το εξωτερικό εμπόριο».
«Η επαναβιομηχάνιση ισοδυναμεί με τη δημιουργία αγοραστικής δύναμης, με τη χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, με το να βρούμε λύσεις στην οικολογική μετάβαση, με το να δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας, με το να προσελκύσουμε την καινοτομία και τις δεξιότητες σε όλους τους τομείς, να μειώσουμε το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου και, ασφαλώς, να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της υπαίθρου» επισημαίνει ο Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος εξηγεί ακόμη ότι η στρατηγική επαναβιομηχάνισης έχει ήδη ξεκινήσει και υπάρχουν ήδη «τα αποτελέσματα της συνεκτικής οικονομικής πολιτικής» που ακολουθείται. «Ακούμε συχνά να λέγεται ότι πρέπει να έχουμε επαναβιομηχάνιση και, παράλληλα, να φορολογήσουμε τους πλούσιους. Όταν όμως φορολογούμε το κεφάλαιο, το κεφάλαιο φεύγει. Πρόκειται για έναν γαλλικό παραλογισμό!» λέει ο Εμανουέλ Μακρον.
Απέναντι στις ΗΠΑ και σε ένα κόσμο που συνεχώς επιταχύνεται, ο πρόεδρος Μακρόν θεωρεί ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη ταχύτητα επενδύοντας στην έρευνα, στις μεγάλες τεχνολογικές καινοτομίες όπως η κβαντική, ο κυβερνοχώρος και η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε καθαρές τεχνολογίες, όπως είναι η πυρηνική ενέργεια.
Σε ερώτηση για τα κοινωνικά κινήματα ενάντια σε μεταρρυθμίσεις, πρωτίστως δε του συνταξιοδοτικού, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά: «Δεν μπορούμε να είμαστε η χώρα με το πιο γενναιόδωρο κοινωνικό μοντέλο, με τα πιο σοβαρά ελλείμματα και με την μεγαλύτερη αποβιομηχάνιση. Όσοι το υποστηρίζουν ουσιαστικά αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Κι έχουν μια βαριά ευθύνη διότι έτσι προετοιμάζουν το έδαφος για την άνοδο των άκρων στην εξουσία. Δύο φορές αντιμετώπισα την ακροδεξιά στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών. Εξήγησα το 2017 ότι "αυτό που προτείνετε για το ευρώ δεν μπορεί να γίνει" και το 2022 ότι "αυτό που προτείνετε για την αγοραστική δύναμη είναι ανέφικτο". Είχα ως βάση την πραγματικότητα και πάνω σε αυτήν οικοδόμησα μια ιδέα. Δεν μπορεί να υπάρξει γαλλική πολιτική όταν δεν μιλάμε επί του πραγματικού».
- Η συνομωσία της κασέτας στην Τουρκία: Το χρονικό της απόσυρσης του Ιντζέ - Τα βίντεο με προσωπικές στιγμές και ο «Γκέμπελς της FETO»
- Μητσοτάκης: Από τη μία έχουμε μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη προοδευτικό αχταρμά
- Έκρηξη σε σπίτι στη Γερμανία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες – Βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμα η μητέρα του δράστη
- Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Τους πήγα για να μην φανώ δειλός» -Τι κατέθεσε ο 12ος κατηγορούμενος
- «Η θλίψη με βύθισε»: Σοκ στο διαδίκτυο από την αυτοκτονία της «βασίλισσας των blog για μαμάδες»
- ΤτΕ: Συστάσεις στις τράπεζες να μειώσουν κι άλλο τα NPEs - Οι νέοι χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι
Εντείνεται η πίεση της Δύσης στον Ζελένσκι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν πριν αναλάβει ο Τραμπ
Αμαλιάδα: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στον Πύργο - Στον θάνατο του Παναγιωτάκη επικεντρώνονται οι έρευνες
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθεί το Μετρό
Αγωνία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: Κινδύνεψε η ζωή τους μετά από επίθεση μασκοφόρων διαρρηκτών στο κάστρο του Ουίνδσορ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr