Γερμανία: Απολύθηκε χειρουργός που ζήτησε τη βοήθεια της καθαρίστριας - Δεν υπήρχε εξειδικευμένος βοηθός
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Χειρούργος στη Γερμανία απολύθηκε όταν μαθεύτηκε ότι ζήτησε τη βοήθεια της καθαρίστριας του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια επέμβασης και συγκεκριμένα του ακρωτηριασμού δακτύλου ασθενούς.
Το περιστατικό συνέβη το 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς. Οι επικεφαλής του νοσοκομείου εξέφρασαν τη λύπη και τη δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό. Η παρέμβαση της καθαρίστριας φέρεται πως ζητήθηκε όταν ο ασθενής, ο οποίος είχε λάβει τοπικό αναισθητικό, έγινε ανήσυχος. Τότε ο γιατρός ζήτησε από την υπάλληλο να κρατήσει το πόδι του άνδρα και να του δώσει τα χειρουργικά εργαλεία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Mainzer Allgemeine Zeitung.
«Δεν υπήρχε βοηθός»
Ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Νόρμπερτ Φάιφερ, είπε ότι ο χειρουργός λανθασμένα αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία ρουτίνας, παρόλο που δεν υπήρχε διαθέσιμος εξειδικευμένος βοηθός, ανέφερε η SWR.
Το περιστατικό αποκαλύφθηκε αφού ένας διευθυντής νοσοκομείου εντόπισε την καθαρίστρια με ματωμένα επιθέματα γάζας στο χέρι μέσα στο χειρουργείο.
«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί» τόνισε ο Φάιφερ. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η καθαρίστρια δεν είχε ιατρική εμπειρία.
Ανοίγουν λωρίδες για τους εκδρομείς οι αγρότες - «Δεν θα επιτρέψουμε κίνηση οχημάτων όσο ο δρόμος έχει εμπόδια», η απάντηση της ΕΛΑΣ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πλακιάς σε Γεωργιάδη: Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού θα γίνεις ξανά τηλεβιβλιοπώλης
Νατάσσα Μποφίλιου - Γιάννης Χαρούλης: Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



