Παναγία Σουμελά: Δόθηκε άδεια για να λειτουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Δεκαπενταύγουστο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ethnos.gr στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη, απόψε δόθηκε η προφορική έγκριση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου ο κ. Βαρθολομαίος να τελέσει κανονικά τη θεία λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός των επομένων ημερών θα επιδοθεί και γραπτώς στο Φανάρι η απόφαση των τουρκικών αρχών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για να μεταβεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παναγία του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο για να τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο.
Προηγουμένως, στις 20 Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημα για τέλεση φέτος της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων για την Ουκρανία
Άστρο φωτεινό λάμπει γιορτινό | Δύο Τύποι Από Σπίτι (Ep.10)
Οι αγρότες έχουν ανοίξει τους δρόμους, η Τροχαία στέλνει τους οδηγούς από αλλού - Πώς διεξάγεται η έξοδος των εκδρομέων
Αναίσθητη και τραυματισμένη εντοπίστηκε 14χρονη που βγήκε για τα κάλαντα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



