Κρατούμενες έβαλαν φωτιά σε πτέρυγα της φυλακής στο Ιράν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έσβησαν τη φωτιά που ξεκίνησαν κρατούμενες σε πτέρυγα της φυλακής Καρτσάκ του Ιράν καίγοντας τα ρούχα τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, καταδικασμένες σε θάνατο κρατούμενες, διαμαρτυρόμενες κατά της διεύθυνσης της φυλακής έβαλαν φωτιά καίγοντας τα ρούχα τους.
Δεν είναι σαφές αν το περιστατικό συνδέεται με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την πρώτη επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών κανόνων που επιβάλλονται στις γυναίκες στο Ιράν.
Η οργάνωση Kurdistan Human Rights Network ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κρατούμενες προχώρησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην φυλακή Καρτσάκ για την επέτειο του θανάτου της Μαχσά Αμίνι. Ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στη φυλακή, ξυλοκόπησαν τις γυναίκες και πυροβόλησαν με μεταλλικά βλήματα (pellets) εναντίον τους.
Μία ανάσα από την Κρήτη έγινε η ουκρανική επίθεση σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους» στόλου - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Λάρισα: Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της αστυνομίας που είχε κλείσει τον δρόμο - Τραυματίστηκε διασώστης
Φρίκη στη Γερμανία: 61χρονος βίαζε τη ναρκωμένη σύζυγό του και στη συνέχεια αναρτούσε βίντεο στο διαδίκτυο
Εξώδικο του ιδιοκτήτη του Fever στον Γιώργο Μαζωνάκη μετά τις κατηγορίες για οικονομικά οφέλη - Τι καταγγέλλει και τι ζητά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



