Brexit: Ο στρατός άνοιξε επιχειρησιακό κέντρο σε αντιπυρηνικό καταφύγιο
Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με όλες «τις απαραίτητες υποδομές» και διαθέτει «μια ομάδα έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση σε περίπτωση ανάγκης»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας άνοιξε ένα επιχειρησιακό κέντρο σε ένα καταφύγιο για προστασία από επίθεση με ατομικά όπλα, στο κέντρο του Λονδίνου, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου.
Το κέντρο είναι εξοπλισμένο με όλες «τις απαραίτητες υποδομές» και διαθέτει «μια ομάδα έτοιμη να στηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση σε περίπτωση ανάγκης», εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου.
«Καθώς πλησιάζουμε σε μια πιθανή έξοδο (από την ΕΕ) χωρίς συμφωνία, αυτό θα είναι το μέρος όπου θα μπορούμε να συντονίζουμε τη διαδικασία» σημείωσε ο αξιωματούχος.
Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Άμυνας στη συνοικία Ουάιτχολ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση έκτατης εθνικής ανάγκης, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα Μέσα, το στρατιωτικό προσωπικό εντός του κέντρου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων, καυσίμων κι άλλων εμπορευμάτων στην περίπτωση που καταγραφούν προβλήματα στα σύνορα.
Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον ανακοίνωσε ότι 3500 στρατιωτικοί θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν για να στηρίξουν τις κυβερνητικές υπηρεσίες, σε περίπτωση ανάγκης.
«Υπάρχει ένα νήπιο»: Η πιο ανατριχιαστική από τις χιλιάδες φωτογραφίες του Έπσταϊν και η καταγγελία του '96
«Χριστουγεννιάτικος κλοιός»: Διπλασιασμός περιπολιών και προσαγωγή «οποιουδήποτε κινείται ύποπτα» - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
Αγρότες: Χριστούγεννα στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους - Ποιες ώρες ανοίγουν τα διόδια το Σαββατοκύριακο
«Καλησπέρα στον κανέναν»: Άδεια η αίθουσα στη συνέντευξη Τύπου του Σπανούλη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



