Σοκάρει ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, πεθερός του Ρίσι Σούνακ που προτείνει 70ωρη εργασία για τους νέους της Ινδίας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Για το τι πρέπει να κάνουν οι νέοι στην Ινδία, προκειμένου η χώρα τους να γίνει παγκόσμια οικονομική δύναμη μίλησε μεγιστάνας της τεχνολογίας, που αποτελεί και έναν από τους πιο σεβαστούς επιχειρηματίες στη χώρα.
Ο συνιδρυτής του κολοσσού λογισμικού Infosys, N.R. Narayana Murthy, τόνισε σε συνομιλία, η οποία δημοσιεύτηκε στο YouTube την Πέμπτη (26/10), ότι η Ινδία χρειάζεται «εξαιρετικά αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά εργατικούς» νέους, οι οποίοι και θα εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα. «Ξέρετε, αυτό ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε στη συνομιλία με τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Infosys, Mohandas Pai.
Ο Murthy, η περιουσία του οποίου εκτιμάται, σύμφωνα με το Forbes, σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, συνίδρυσε την Infosys το 1981 η οποία, στη συνέχεια, έγινε από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης παγκοσμίως. Είναι, επίσης, ο πεθερός του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ.
«Ώρα να επιταχύνουμε την πρόοδο»
«Κατά κάποιον τρόπο η νεολαία μας έχει την τάση να παίρνει όλες τις όχι και τόσο καλές συνήθειες από τη Δύση και, στη συνέχεια, να μην βοηθάει τη χώρα. Η παραγωγικότητα της εργασίας της Ινδίας είναι μία από τις χαμηλότερες στον κόσμο», είπε και πρόσθεσε ότι, οι Ινδοί, έχουν πολλά να μάθουν από τις πολιτικές που βοήθησαν άλλες, αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα. Ο Murthy δήλωσε ότι, οι επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών στην Ινδία θα πρέπει να παρακινήσουν τους νέους να «εργαστούν πολύ σκληρά» λέγοντας απευθυνόμενος σε αυτούς ότι, «για πρώτη φορά η Ινδία έχει κερδίσει κάποιο παγκόσμιο σεβασμό. Τώρα ήρθε η ώρα να τον εδραιώσουμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο».
Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Ινδία, που είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο, αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,3% φέτος. Τα σχόλια του πεθερού του Βρετανού πρωθυπουργού, ωστόσο, σχετικά με την δραματική αύξηση των ωρών εργασίας έρχονται σε μία εποχή κατά την οποία σημειώνονται δραστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα ωράρια εργασίας στη Δύση αλλά και στην Κίνα.
Από το «lying flat» της Κίνας στο «quiet quitting» των ΗΠΑ
Τα τελευταία χρόνια, στην Κίνα, πολλοί νέοι εργαζόμενοι έχουν υιοθετήσει τη νέα φιλοσοφία που ονομάζουν «lying flat», προκειμένου να καταπολεμήσουν την εργασιακή κουλτούρα του εξαντλητικού «996» - την εργασία, δηλαδή, από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. έξι ημέρες την εβδομάδα.
Στις ΗΠΑ, πάλι, πέρυσι έγινε τάση στους χώρους εργασίας η «αθόρυβη παραίτηση» (quiet quitting) κατά την οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν να δουλεύουν παραπάνω από τον σκοπό για τον οποίο προσλήφθηκαν.
Τα σχόλια του Murthy έφεραν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα τελευταία χρόνια, πολλές έρευνες καταδεικνύουν ότι, οι Ινδοί αισθάνονται ότι είναι οι πιο υπερεργαζόμενοι αλλά και κακοπληρωμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Το CNN, που δημοσίευσε το άρθρο για τη συνέντευξη του Murthy, επικοινώνησε με την Infosys οποία, ωστόσο, δεν σχολίασε τα λεγόμενα του ιδρυτή της.
«Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Εύβοια λόγω ανέμων
Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr