Λύτρωση για τους παγιδευμένους εργάτες στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν κάποιοι από την σήραγγα που βρέθηκαν για πάνω από 2 εβδομάδες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Περισσότεροι από 20 εργάτες γης διασώθηκαν από τα συντρίμμια της σήραγγας στην Ινδία, μέσα στα οποία είχαν παγιδευτεί εδώ και 16 ημέρες. Πανηγυρισμοί ξέσπασαν έξω από το τούνελ, εκεί όπου έχουν μαζευτεί οι διασωστικές Αρχές και οι κάμερες των ΜΜΕ.
Μέσα στα συντρίμμια της σήραγγας στην Ινδία είχαν παγιδευτεί 41 εργάτες από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 16 ημέρες μετά. Σύμφωνα με το BBC, έχουν ήδη απελευθερωθεί οι 22 εργάτες – μέχρι τις 17:11 (ώρα Ελλάδας) – και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν σώοι και αβλαβείς και οι υπόλοιποι.
BREAKING: 33 workers have been rescued from a collapsed tunnel in India which left 41 workers trapped for 17 days, according to NDTVhttps://t.co/T58Fakp9sv
— Sky News (@SkyNews) November 28, 2023
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/8z1CCJqKMt
Από τις 12 Νοεμβρίου που κατέρρευσε η υπό κατασκευή υπόγεια οδική σήραγγα, οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν περίπλοκες και καθυστερούσαν από την πτώση συντριμμιών και τις διαδοχικές βλάβες των γεωτρύπανων, ζωτικής σημασίας για τη διάσωση των εργατών.
Great news. First 27 workers rescued till now from the Silkyara Tunnel in Uttarkashi. Kudos to the 22 agencies which worked day and night for the rescue mission including NDRF, BRO, Indian Army, Indian Air Force, NHIDCL, SJVNL, THFCL, RVNL, ONGC, Coal India and others. ❤️ pic.twitter.com/N8jTw2vp6F
— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) November 28, 2023
Οι 41 εργάτες έχουν διατηρηθεί στη ζωή για δύο εβδομάδες χάρη στην τροφοδοσία τους με αέρα, τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα μέσω αγωγού από τον οποίο οι διασώστες πέρασαν και ενδοσκοπική κάμερα.
Αυτή επέτρεψε στις οικογένειές τους να τους δουν την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της υπό κατασκευή οδικής σήραγγας.
Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Char Dham, κόστους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, που στοχεύει να συνδέσει τέσσερις τόπους προσκυνήματος μέσω ενός οδικού δικτύου έκτασης 890 χιλιομέτρων.
Οι Αρχές δεν έχουν αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την κατάρρευση, όμως στην περιοχή καταγράφονται συχνά κατολισθήσεις, σεισμοί και πλημμύρες.
Δολοφονία στην Εύβοια: Πώς προσπάθησαν να εξαπατήσουν οι δράστες τους αστυνομικούς - Ψάχνουν ακόμη το κίνητρο
Κρήτη: Το χρονικό της δολοφονίας της 36χρονης που ο δράστης δεν γνώριζε καν - Τα πρώτα λόγια του
Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ από οπαδούς της ΑΕΚ
Η μαγεία του Θεάτρου Σκιών μέσα από τα μάτια του γνωστού καραγκιοζοπαίκτη Γιάννη Χατζή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr