Κέιτ Μίντλετον: Είναι τελικά αληθινό το βίντεο που ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο; Νέες θεωρίες συνωμοσίας
Οι θεωρίες συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον παραμένουν... ζωντανές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Πριν από λίγες ημέρες η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες, με ένα συγκινητικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα από τα social media.
Τότε σταμάτησαν και οι θεωρίες συνωμοσίας για την «εξαφανισμένη» πριγκίπισσα της Ουαλίας που είχαν φουντώσει, μιας και ζήτησε ιδιωτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ώστε να έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες με την οικογένειά της και να αναρρώσει.
Νέες θεωρίες συνωμοσίας
Ωστόσο νέες θεωρίες συνωμοσίας πυροδοτήθηκαν μετά από ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty που συνόδευε το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε στον βρετανικό λαό ότι πάσχει από καρκίνο. Το πρακτορείο ανέφερε στο εν λόγω βίντεο ότι «αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική του Getty Images». «Φυσικά το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον ήταν ψεύτικο. Το σημείωμα του Getty υποδηλώνει ότι το βίντεο δεν ήταν πραγματικό», έγραψε χρήστης στο «Χ» και ακολούθησαν ακόμα περισσότεροι.
View this post on Instagram
A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)
Δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη;
Ήδη πάντως οργιάζουν οι φήμες από κάποιους που διαδίδουν ότι το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. O καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, Quassim Cassam που κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες αποκαλύψεις δήλωσε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν.
«Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά» εξήγησε χαρακτηριστικά στο Birmingham Live.
Θεωρίες συνωμοσίας για… διασκέδαση
Μια άλλη άποψη που επικρατεί είναι πως όλα αυτά που βλέπουν κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας είναι απλά για… διασκέδαση. Συγκεκριμένα η επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Whitney Phillips επεσήμανε πως ορισμένοι χρήστες μπορεί να διαδίδουν αυτές τις θεωρίες στα social media απλώς για διασκέδαση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το είδος της ανεξέλεγκτης εικασίας που συνοδεύει αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικό μυστήριο ή απόσπαση της προσοχής από τους συμμετέχοντες, χωρίς ιδιαίτερη σημασία ή οποιαδήποτε σημασία για τη βλάβη ή την αγωνία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος της εικασίας στους ανθρώπους που εμπλέκονται στις θεωρίες συνωμοσίας».
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος των αποδράσεων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr