Θύελλα αντιδράσεων με νόμο στο Βέλγιο: Οι μαστροποί μπορούν να καταγγέλλουν ιερόδουλες που αρνούνται σεξ με πελάτη
Οι μαστροποί γίνονται «μάνατζερ» με την υποστήριξη του κράτους καταγγέλλουν οι ιερόδουλες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Σάλος έχει ξεσπάσει στο Βέλγιο με έναν αμφιλεγόμενο νόμο που ψηφίστηκε και δίνει το δικαίωμα στους μαστροπούς να προβαίνουν σε καταγγελία στις ιερόδουλες, που αρνούνται να κάνουν σεξ με κάποιον πελάτη.
Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε στις 3 Μαΐου με 93 ψήφους υπέρ και 33 αποχές από το βελγικό κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια του κράτους να κατοχυρώσει νομικά τα δικαιώματα των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ.
Τα θετικά του νόμου
Η νομοθεσία προβάλλεται στα μέσα της χώρας ως νίκη της βελγικής Ένωσης Εργαζομένων στο σεξ, η οποία είχε ασκήσει εκτεταμένες πιέσεις για τη νομοθεσία. Ο νόμος περιγράφει ότι οι ιερόδουλες θα λαμβάνουν ασφάλιση υγείας, σύνταξη, άδεια μητρότητας και αδείας, καθώς και επιδόματα ανεργίας. Παράλληλα, οι μαστροποί τους θα είναι υποχρεωμένοι να τους παρέχουν ένα «κουμπί ασφαλείας» για να το χρησιμοποιούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Τέλος στις ιερόδουλες παραχωρείται το δικαίωμα να αρνούνται τις σεξουαλικές πράξεις ή να σταματούν τις σεξουαλικές πράξεις για οποιονδήποτε λόγο ή να κάθονται πίσω από παράθυρα τύπου Άμστερνταμ (παράθυρα που βλέπουν προς το κοινό και στα οποία εκτίθενται οι ιερόδουλες). Ωστόσο, εάν μια πόρνη χρησιμοποιήσει αυτά τα «δικαιώματα» 10 φορές μέσα σε έξι μήνες, ο μαστροπός της μπορεί τότε να καλέσει έναν κυβερνητικό διαμεσολαβητή να παρέμβει!
Belgium has passed a law stating that the government can intervene in cases where prostitutes refuse sexual acts too frequently.
— ThePublica (@ThePublicaNow) May 12, 2024
Pimps may file an official government complaint against their "workers" if they refuse sex more than 10 times in six months.https://t.co/rUN0E7YkJe
Οι μαστροποί γίνονται «μάνατζερ» με την υποστήριξη του κράτους
Πρώην ιερόδουλη και νυν ακτιβίστρια στον συγκεκριμένο τομέα, Andrea Heinz, χαρακτήρισε «παγίδα για τις γυναίκες» τον νέο νόμο. «Όταν ήμουν σεξεργάτρια, υποστήριζα την πλήρη νομιμοποίηση, αλλά στην πραγματικότητα καταλάβαινα λίγο για αυτό. Πάντα άκουγα ότι ήταν αυτό που χρειάζονταν οι “εργαζόμενοι στο σεξ”, αλλά ποτέ δεν το ερεύνησα. Απλά μπήκα στο παιχνίδι ως εργαζόμενη στο σεξ. Υποψιάζομαι ότι αυτό ισχύει για πολλές από τις γυναίκες», έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ».
Παράλληλα σε άλλη ανάρτηση πρόσθεσε πως «υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες αυτό να ευνοήσει (πραγματικά) τις γυναίκες. Με τη νομιμοποίηση/πλήρη απονομιμοποίηση, οι μαστροποί γίνονται “μάνατζερ” με την υποστήριξη του κράτους, για να εδραιώσουν και να διατηρήσουν περαιτέρω την εξουσία τους».
Back when I was a “sex worker” who “supported full-decrim” I actually understood very little about it.
— Andrea Heinz (@heinzsight2020) May 14, 2024
I’d always heard it was what “sex workers” needed but I never researched it. I just jumped on board as a “sex worker” myself.
I suspect this is the case for many of the women.
Εκλογές ΗΠΑ 2024: Τα πιθανά σενάρια για το αποτέλεσμα της κάλπης – Τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοπαλίας
Αμπελόκηποι: Στη φυλακή οδηγείται ο 31χρονος - Την Πέμπτη απολογείται η σύντροφός του
Επίδειξη δύναμης από το Ιράν: Έδειξε σε βίντεο υπόγεια τούνελ γεμάτα βαλλιστικούς πυραύλους
«Κόβει» το τσιγάρο η Βρετανία: Το απαγορεύει στους εφήβους και σε εξωτερικούς χώρους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr