Βατικανό: Τι απαντά για το ομοφοβικό σχόλιο του Πάπα Φραγκίσκου – «Δεν θέλησε να είναι προσβλητικός»
Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου σε συζήτηση με ιερωμένους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σάλο προκάλεσαν στην Ιταλία τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να είπε ότι «υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν τα λόγια που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν χρειαζόμαστε άλλους».
«Ο Πάπας δεν θέλησε να είναι προσβλητικός»
Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου το Βατικανό αποφάσισε να ρίξει τους τόνους. «Όπως ο Πάπας τόνισε επανειλημμένα, στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για όλους! Κανείς δεν είναι άχρηστος, κανείς δεν περισσεύει, υπάρχει χώρος για όλους», υπογραμμίζεται από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.
Μάλιστα η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού προσθέτει ότι «ο Πάπας δεν θέλησε να προσβάλει κανέναν ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους ένιωσαν να προσβάλλονται, εξαιτίας της χρήσης ενός όρου, στον οποίο είχαν κάνει αναφορά τρίτα πρόσωπα».
Τι ανέφεραν τα ιταλικά Μέσα
Η La Repubblica και η Corriere della Sera έγραψαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και ότι όσοι ήταν στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. Ένας επίσκοπος σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο Ποντίφικας μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για υβριστικό χαρακτηρισμό.
Ο γαλάζιος Ανεστίδης που μιλούσε με το Μαξίμου, η προεκλογική καμπάνια του Πλεύρη με εργαλείο τον Δούκα και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών που δεν μιλιούνται
Με δεσμεύσεις για προσλήψεις στο ΕΣΥ η κυβέρνηση το 2026 - Πόσοι έρχονται και πόσοι αποχώρησαν
Υπόθεση «Πελικό» στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του με άλλα 5 άτομα επί 13 χρόνια
Το τείχος προστασίας με «καπέλο» ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τα μηνύματα ισχύος στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




