Ολυμπιακοί Αγώνες: το ρεζιλίκι της Αυστραλίας και η αποτυχία της Γερμανίας προκαλούν ταραχή εντός τειχών
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όλο και απομακρύνονται από τη μνήμη, αλλά η γελοιοποίηση της Αυστραλίας στο Breaking και η αποτυχία της Γερμανίας στη συγκομιδή μεταλλίων προκαλούν ταραχή εντός τειχών πλέον... Στην Αυστραλία κλαίνε και στη Γερμανία γκρινιάζουν.
Έχουν περάσει τέσσερα βράδια από τότε που έσβησε στο Παρίσι η Ολυμπιακή Φλόγα κι όμως σε κάποιες χώρες το ενδιαφέρον παραμένει άσβεστο…
Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, ακόμα συζητούν για την εκπροσώπηση της χώρας τους στο (άθλημα;) του Break Dance, το Breaking· η 36χρονη Ρέιτσελ Γκαν βαθμολογήθηκε με τρία μηδενικά στις προσπάθειές της και όλοι στη χώρα των καγκουρό αναρωτιούνται πώς η όμορφη μεγαλοκοπέλα έφτασε μέχρι το Παρίσι, αφού το ταλέντο της ήταν ελλειματικό ακόμα και για Break Dance στο δρόμο…Κλάμα και ειρωνικά σχόλια
Τα κορίτσια του Break Dance της Αυστραλίας (B-girls) δεν σταματούν να κλαίνε βλέποντας την παρουσία της συναθλήτριάς τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες· δέχονται επικριτικά-ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έχουν επηρεαστεί αρνητικά. Η Λι Κλαρκ, B-girl τα τελευταία 24 χρόνια και διευθύντρια χώρου Break Dancing στο Μπρίσμπεϊν, έφτασε να δηλώσει: «Πώς μπορώ να πάω τώρα στη δουλειά μου, να προσπαθήσω να λάβω επιχορηγήσεις για ένα άθλημα που το χλευάζουν; Και πώς θα πάμε και θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε άλλες διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου όταν έχουμε γίνει περίγελως; Αυτό είναι το πρόβλημά μας και όχι οι ειρωνίες…».
Πολλά B-girls στην Αυστραλία χρειάστηκε να αλλάξουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποφύγουν τη χλεύη και τα υβριστικά σχόλια των haters.
Στην αυστραλιανή κοινότητα του Break Dance περιγράφουν την Ρέιτσελ Γκαν ως ένα σεβαστό μέλος τους, αλλά παραδέχοντα ότι η απόδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Η 36χορνη Γκαν βαθμολογήθηκε με μηδέν! Και στην Αυστραλία φωνάζουν τώρα (δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά) ότι η διαδικασία πρόκρισης της Ρέιτσελ Γκαν ήταν στημένη και άφησε μακριά από το Παρίσι πολλά από τα ξεχωριστά ταλέντα της χώρας.Για την ώρα τα περιπαικτικά σχόλια και οι αντιδράσεις στην Αυστραλία (και όχι μόνο) συνεχίζονται, η δύστυχη Γκαν θέλει να ανοίξει η γη να την καταπιεί. Ένα- ας το πούμε- άθλημα, το Breaking, που έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και που δεν θα «ταξιδέψει» στο Λος Άντζελες το 2028, συζητήθηκε περισσότερο για την αποτυχία της Αυστραλής παρά για τις επιδόσεις της Αφγανής πολιτικής πρόσφυγα Μανίτζα Ταλάς, που διαδήλωσε στην μπλούζα της: «Ελευθερία στις Αφγανές»!
Στη Γερμανία κάνουν αυτοκριτική...
Και από την άκρη του Κόσμου, την γη των κοάλα και των κίουι ας πάμε στην πιο κοντινή μας Γερμανία. Την Γερμανία που βρέθηκε στη 10η θέση των μεταλλίων με 12 χρυσά, 13 ασημένια, 8 χάλκινα και τελευταία από τις «μεγάλες» ευρωπαϊκές δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία) και- αυτό που τους πόνεσε περισσότερο- πίσω από την Ολλανδία. Να σημειώσουμε ότι οι Γερμανοί στο Τόκιο είχαν κατακτήσει 10 χρυσά μετάλλια και την 9η θέση στον σχετικό πίνακα ενώ το 2004 είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους από την Αθήνα με 49 μετάλλια…
Γύρισαν, λοιπόν, οι γερμανοί αθλητές και άρχισε να γίνεται πολύς λόγος για την τελμάτωση του αθλητισμού στη χώρα της Χάικε Ντρέσλερ, τις περικοπές στη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, την μετανάστευση προπονητών και την γραφειοκρατία που μπλοκάρει τα συστήματα. Όχι δεν γράφουμε για την Ελλάδα, για τη Γερμανία είναι το θέμα μας!
Όταν ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πήγε να συγχαρεί τον αθλητή του καγιάκ Μαξ Ρέντσμιντ μετά το χρυσό μετάλλιο της ομάδας του, τα συναισθήματα- σύμφωνα με τους θεατές- ήταν ψυχρά. Ο Ρέντσμιντ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και μίλησε στον Σολτς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και οι συναθλητές του, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στον προϋπολογισμό και των κακών συνθηκών προπόνησης.
«Είναι σημαντικό οι πολιτικοί να μην βρίσκονται εδώ μόνο και μόνο επειδή σκέφτονται τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο Ρέντσμιτ μετά τη συνάντηση.
Κάτι σάπιο υπάρχει στη Γερμανία...
Στη Γερμανία 28 εκατομμύρια άνθρωποι ανήκουν σε περίπου 86.000 αθλητικούς συλλόγους ή ενώσεις, 10 εκατομμύρια περισσότεροι από ολόκληρο τον πληθυσμό της Ολλανδίας, η οποία τερμάτισε υψηλότερα στον πίνακα μεταλλίων από τη Γερμανία. Τι συμβαίνει και ο γερμανικός αθλητισμός φθίνει;
Ο Ίνγκο Φρόμποζε, καθηγητής αθλητικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας έχει μια απάντηση: «Κοιτάξτε τους αθλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες: βλέπουν τον αθλητισμό μεταξύ άλλων ως έναν τρόπο βελτίωσης της θέσης τους στην κοινωνία… Στη Γερμανία αυτό δεν ισχύει».
Και οι συζητήσεις και η γκρίνια συνεχίζονται. Έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων, η γερμανική κυβέρνηση υπέβαλε δήλωση πρόθεσης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων προστιθέμενη να υποβάλει υποψηφιότητα για το 2040, χρονιά που συμπίπτει με τους εορτασμούς της επετείου των 50 χρόνων από την επανένωση της Γερμανίας. Περιμένουμε. Για την ώρα στην Αυστραλία κλαίνε για τα χάλια τους στο Breaking, στη Γερμανία δυσφορούν για τις γενικές επιδόσεις τους και στην Ελλάδα γελάμε, συνεχίζοντας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά: να ανάβουμε και να σβήνουμε φλόγες… όχι Ολυμπιακές κατ’ ανάγκη!
Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
«Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr