Αφορμή για νέα κλιμάκωση; Πώς θα μπορούσε το χτύπημα στο σπίτι του Νετανιάχου να αναβαθμίσει τον πόλεμο
Οι Ισραηλινοί, θα μπορούσαν να παρουσιάσουν την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Πρωθυπουργού και να δείξουν ως ενορχηστρωτή το Ιράν, που αποτελεί κύριο και αιμοδότη της Χεζμπολάχ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην εξοχική κατοικία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Καισαρεία, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για αναβάθμιση του πολέμου -όχι μόνο με τη λιβανέζικη οργάνωση αλλά και με το Ιράν.
Σύμφωνα με ανάλυση του ΒBC, οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να παρουσιάσουν την επίθεση ως απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού και να δείξουν ως ενορχηστρωτή το Ιράν, που αποτελεί κύριο και αιμοδότη της Χεζμπολάχ.
Έτσι, θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία μεγάλης κλίμακας απάντηση στην Τεχεράνη για το χτύπημα με βαλλιστικούς πυραύλους, που εξαπέλυσε νωρίτερα αυτό το μήνα στην ισραηλινή επικράτεια.
Δεν έχει αναλάβει ακόμα την επίθεση η Χεζμπολάχ
Η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση στην πρωθυπουργική κατοικία, αλλά θεωρείται απίθανο να βρίσκεται κάποια άλλη δύναμη πίσω της.
Το χτύπημα έγινε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρισκόταν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.
Δείτε εικόνες από το σημείο:
https://twitter.com/lifepeptides/status/1847523759101792591
«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με βίντεο που ανήρτησε στα social media λιγες ώρες μετά την επίθεση διεμήνυσε: «Τίποτα δε θα μας Στο βίντεο ο Νετανιάχου εμφανίζεται να περπατά σε ένα πάρκο με κάζουαλ ντύσιμο.
10 επιθέσεις από τη Χεζμπολάχ
Την ίδια ώρα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι χτύπησε 10 περιοχές στην ισραηλινή επικράτεια. Πρόκειται για τη Σαφάντ, τη βάση Φίλον, την περιοχή Krayot, βόρεια της Χάιφα, τους οικισμούς Σλόμι και Αλ Μπάσα, στρατιωτική βάση στο Νέσερ, τον οικισμό Κιριάτ Σμονά, μια μονάδα Ισραηλινών στρατιωτών στην τοποθεσία al-Marj και στον οικισμό Ζαρίτ.
Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr