Τουρκία: Νέος νόμος ποινικοποιεί τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Μοσάντ
Η κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ παίρνει πλέον και νομικές διαστάσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η εντεινόμενη κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ παίρνει πλέον και νομικές διαστάσεις, καθώς η τουρκική κυβέρνηση προχωρά στη θέσπιση νέου ειδικού νόμου για την ποινικοποίηση των δραστηριοτήτων της Μοσάντ στο έδαφός της.Η κυβέρνηση Ερντογάν κατέθεσε στο κοινοβούλιο ένα νέο σχέδιο νόμου που εντάσσει τα αδικήματα κατασκοπείας και «εγκλήματα κατά της κρατικής ασφάλειας» στον τουρκικό ποινικό κώδικα, με επίκεντρο τις πρόσφατες ενέργειες πρακτόρων της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών στην Τουρκία.
Το νέο έγκλημα, όπως αναφέρει το σχέδιο για το ένατο πακέτο δικαστικής μεταρρύθμισης, αποσκοπεί στη δίωξη όσων ενεργούν υπό την καθοδήγηση ξένων κρατών ή οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Μοσάντ, για να βλάψουν τα κρατικά ή πολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας. Οι παραβάτες αυτής της νομοθεσίας θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 3 έως 7 χρόνια.
Ο νέος νόμος επιδιώκει να θωρακίσει την Τουρκία από τις ξένες παρεμβάσεις, θέτοντας αυστηρά όρια σε οποιαδήποτε ξένη επιρροή, αλλά παράλληλα σηματοδοτεί κι ένα νέο κεφάλαιο στην κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Γάζα.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



