Λευκός Οίκος: Εντός της ημέρας η υπογραφή Μπαίντεν στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό
Το σχέδιο που αποτρέπει τη δημοσιονομική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (shutdown) πέρασε από το Κογκρέσο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ το Σάββατο (21/12), αφού τα ξημερώματα το σχέδιο που αποτρέπει τη δημοσιονομική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (shutdown) πέρασε από το Κογκρέσο. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος και μεταδίδει το ABC News, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δε θα κλείσουν επειδή «οι υποχρεώσεις των ομοσπονδιακών κονδυλίων προκύπτουν και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση».
Οι νομοθέτες είχαν διαπραγματευτεί με επιτυχία μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών υπηρεσιών - αλλά κατέρρευσε αφού ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ίλον Μασκ κάλεσαν τους Ρεπουμπλικάνους να την απορρίψουν. Αυτή την εβδομάδα έγινε η τρίτη προσπάθεια για να περάσει μια συμφωνία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού ένα δεύτερο μέτρο χρηματοδότησης -αυτό που υποστηρίχθηκε από τον Τραμπ- απέτυχε την Πέμπτη (19/12).
Η τελευταία διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ το 2019, αφού η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για ένα νέο νομοσχέδιο δαπανών. Εκείνο το shutdown διήρκεσε 35 ημέρες και ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Οι αγρότες άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο της τραγωδίας
Ιστορική συνάντηση Μητσοτάκη-Αμπάς στη Ραμάλα: «Σταθερά υπέρ της λύσης των δύο κρατών η Ελλάδα»
Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού: «Ο εισαγγελέας σε έστειλε να περάσεις Χριστούγεννα στο νοσοκομείο - Είναι ντροπή»
Σε αμόκ πελάτισσα γυμναστηρίου στις ΗΠΑ: Χτυπούσε και κυνηγούσε υπάλληλο που της έλεγε να κάνει ησυχία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



