Πανικός στο Βερολίνο: Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος
Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας έχει αποκλείσει την τοποθεσία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο σημειώθηκε την Παρασκευή (21/2), με έναν σοβαρά τραυματία.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, η επίθεση σημειώθηκε μεταξύ της πρεσβείας των ΗΠΑ και του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Mitte του Βερολίνου, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί σοβαρά.
Ωστόσο, πολλά άτομα φέρεται πως βρίσκονται σε κατάσταση σοκ λόγω της επίθεσης και αυτή την στιγμή περιθάλπτονται από τις αρχές.
BREAKING NEWS
— Geopoliti𝕏 Monitor (@DalioTroy) February 21, 2025
A knife attack occurred in Berlin-Mitte on Friday evening. Several people were reportedly injured near the Holocaust Memorial, one of them seriously. Authorities are searching for the perpetrator, according to sources. pic.twitter.com/b1DeCn7D6F
Στο σημείο έσπευσε άμεσα η αστυνομία και οι διασώστες ενώ το σημείο της επίθεσης έχει αποκλειστεί καθώς και τη γύρω περιοχή, ενώ διεξάγονται έρευνες. Ο δράστης ή οι δράστες διαφεύγουν μέχρι αυτή την ώρα.
EILMELDUNG - Messer-Attacke am Holocaust-Mahnmal in Berlin. Was ist hier schon wieder los ⁉️ pic.twitter.com/C9ZZDg3qth
— Dirk Brandes, MdB (@DirkBrandes74) February 21, 2025
18χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση
Nωρίτες, ένας 18χρονος Ρώσος συνελήφθη στη Γερμανία με την κατηγορία ότι σχεδίαζε μια «πολιτικά υποκινούμενη» επίθεση στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία σήμερα, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.
Ο νεαρός συνελήφθη την Πέμπτη στο Βρανδεμβούργο και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή, ανέφεραν η αστυνομία και η γενική εισαγγελία. Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν αφού έλαβαν «πληροφορίες για ένα πιθανό σχέδιο επίθεσης στο Βερολίνο και κατόπιν εντατικών ερευνών υπό τις οδηγίες της γενικής εισαγγελίας» ανέφεραν οι δύο πηγές στην ανακοίνωσή τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesspiegel, ο ύποπτος είναι Τσετσένος και σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο.
Η αστυνομία απέφυγε να σχολιάσει το κίνητρο και να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τον στόχο του 18χρονου, αναφέροντας μόνο ότι ερευνάται για την κατηγορία ότι σχεδίαζε μια σοβαρή βιαιοπραγία που έθετε σε κίνδυνο το κράτος.
«Έχουμε ισχυρό σχέδιο για να απαντήσουμε»: Έτοιμη για εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ η Ευρώπη - Πώς θα κινηθεί η Ε.Ε. μετά τις ανακοινώσεις του Τραμπ
Νέα ηχητικά ντοκουμέντα μετά την τραγωδία στα Τέμπη - Σταθμάρχες γελούσαν και... έψαχναν να βρουν τα κουμπιά
Forbes: Οι δισεκατομμυριούχοι του 2025 - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα τους
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr