Τουρκία: Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο, χιόνια την Τρίτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
Η πορεία που θα ακολουθήσει το βαρομετρικό και το ρεκόρ 100 χρόνων στις υψηλές θερμοκρασίες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Καλοκαιρινές θερμοκρασία, με έως και 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, θα καταγράφονται μέχρι και αύριο το βράδυ στην Τουρκία, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (MGN).
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι αύριο Κυριακή (16/3) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28°C στην Κωνσταντινούπολη, σπάζοντας ένα υπεραιωνόβιο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 1911, με 27,7°C, γράφει η εφημερίδα Hurriyet.
Τόσο υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται συνήθως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τον Μάρτιο, η μέση θερμοκρασία στην Κωνσταντινούπολη κυμαίνεται μεταξύ 5 και 12 βαθμών.
Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας τα θερμόμετρα θα «χτυπήσουν κόκκινο», δείχνοντας 28-31 βαθμούς, αντί για το σύνηθες για την εποχή 2-12°C.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επίσης ότι στην Άγκυρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς, στη Σμύρνη τους 27-30 και στο Γκαζίαντεπ και τη Σανλιούρφα τουλάχιστον τους 28.
Μετά τον απρόσμενο «καύσωνα» του Μαρτίου, η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι απότομη, αφού το βράδυ της Τρίτης ο υδράργυρος θα πέσει στους 2 βαθμούς στην Κωνσταντινούπολη και στο 0 στην Άγκυρα, όπου αναμένονται και χιονοπτώσεις.
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αρίστος Δοξιάδης
F-16, F-35, Ουκρανία και Συρία: Ο Ερντογάν άνοιξε διάπλατα την ατζέντα του στον Τραμπ
Γάλλος ευρωβουλευτής προς ΗΠΑ: «Επιστρέψτε μας το Άγαλμα της Ελευθερίας»
Ιστορικός θρίαμβος της Νιούκαστλ στο Carabao Cup: Λύγισε τη Λίβερπουλ και σήκωσε τίτλο μετά από 56 χρόνια!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr