Λονδίνο: Παρέλυσε το Χίθροου μετά από φωτιά - Άγνωστο τι θα γίνει με τις πτήσεις από Ελλάδα
Χάος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου -το μεγαλύτερο της Ευρώπης- ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του για όλη την ημέρα, εξαιτίας διακοπής ρεύματος, οφειλόμενης σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.
«Το Χίθροου υφίσταται μείζονα διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων», το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό «ως τις 23:59 της 21ης Μαρτίου» (τοπική ώρα· ως τις 01:59 αύριο Σάββατο ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Heathrow Airport Holdings.
Η διαχειρίστρια εταιρεία προειδοποίησε επίσης πως προβλέπει «σοβαρές διαταραχές» της κίνησης «τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, ήδη πολλά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια πτήσης.
🚨 BREAKING: Heathrow Airport says it will be closed all day due to significant power outage caused by a fire at a nearby electrical substation
— Politics UK (@PolitlcsUK) March 21, 2025
“We expect significant disruption over the coming days and passengers should not travel to the airport under any circumstances” pic.twitter.com/jeqEqb8BX6
Το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου κάνει λόγο για «μεγάλη» πυρκαγιά σε υποσταθμό στο Χέιζ, δυτικό προάστιο της βρετανικής πρωτεύουσας, που εγγυάται την τροφοδοσία του αεροδρομίου. Πέρα από το αεροδρόμιο, «μεγάλος αριθμός νοικοκυριών και εταιρειών» στην περιοχή επίσης υφίστανται απώλεια της ηλεκτροδότησης, διευκρίνισε ο Πατ Γκόλμπουρν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.
«Οι πυροσβέστες μας εργάζονται ακατάπαυστα σε δύσκολες συνθήκες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε. Το Χίθροου από την πλευρά του κάλεσε τους ταξιδιώτες να «αποφύγουν» να πάνε στο αεροδρόμιο «προτού ανοίξει ξανά».
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης είναι επίσης ένα από τα πέντε πιο πολυάσχολα στον κόσμο, εξυπηρετεί πάνω από 80 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση ή αλλιώς 230.000 την ημέρα.
Ανάμεσα στις πτήσεις που χρειάστηκε να αλλάξουν πορεία ήταν μια της Qantas από την Περθ (Αυστραλία), που εξετράπη στο Charles de Gaulle, στο Παρίσι (Γαλλία), όπως και μια της United Airlines από τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), που εξετράπη στο Shannon, στην Ιρλανδία, σύμφωνα με δεδομένα του FlightRadar24.
Άγνωστο ακόμη τι θα γίνει με τις πέντε σημερινές πτήσεις της Aegean
Καθώς το Χίθροου παραμένει κλειστό οι πτήσεις της Aegean προς Λονδίνο αναμένεται να επηρεαστούν άμεσα. Σήμερα, Παρασκευή είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 5 πτήσεις για το Χίθροου από Αθήνα.
Προς το παρόν η Aegean δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση, γι’ αυτό και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική για να μάθετε αν η πτήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά ή θα προσγειωθεί σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο του Λονδίνου ή ακόμη και αν θα ακυρωθεί.
Τα νέα δεδομένα στον πόλεμο μετά την κατάπαυση στη Μαύρη Θάλασσα - Οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου και οι δεσμεύσεις Μόσχας-Κιέβου
Στον «πάγο» οι μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ – Ντιρεκτίβα για άμεσες αλλαγές σε «Επείγοντα», κτιριακές υποδομές και ψηφιακά
Αποκαλυπτήρια σήμερα για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Ποια άλλα θέματα θα συζητηθούν στο υπουργικό
Το νέο τηλεοπτικό «εμπάργκο» στον Άδωνι, η… ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου με τις διαρροές και οι αγορές μαμούθ στη Mήλο και αλλού
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr