Οργή Τραμπ για ΝΥΤ - «Ψέματα η ενημέρωση για πιθανό πόλεμο με Κίνα»
Δριμεία επίθεση στους New York Times εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Δριμεία επίθεση στους New York Times εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με δημοσίευμα που έκανε λόγο για πιθανό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα.
«Καμία συζήτηση για την Κίνα», τονίζει ο Τραμπ
Συγκεκρκιμένα, το δημοσίευμα της δημοφιλούς εφημερίδας ανέφερε ότι σύντομα ο Ίλον Μασκ θα λάβει απόρρητη ενημέρωση του Πενταγώνου, σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης πολέμου με την Κίνα.
Μετά το δημοσίευμα, τόσο αξιωματούχοι του Πενταγώνου, όσο και ο ίδιος ο Τραμπ, παραδέχθηκαν τη συνάντηση, ωστόσο αρνήθηκαν ότι η συζήτηση θα έχει να κάνει με στρατιωτικά σχέδια που αφορούν την Κίνα.
Με ανάρτησή του στο Truth, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «ψευδές» το δημοσίευμα των New York Times, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συζήτηση πολεμικών στρατηγικών που αφορούν την Κίνα στη συνάντηση με τον Μασκ. «Τα Fake News είναι και πάλι εδώ, αυτή τη φορά από τους αποτυχημένους New York Times. Είπαν λανθασμένα ότι ο Ίλον Μασκ θα πάει αύριο στο Πεντάγωνο για να ενημερωθεί για τυχόν πόλεμο με την Κίνα. Πόσο γελοίο; Η Κίνα δεν έχει αναφερθεί ή συζητηθεί καν. Πόσο ντροπιαστικό είναι που τα απαξιωμένα μέσα ενημέρωσης μπορούν να επινοούν τέτοια ψέματα. Τέλος πάντων, η ιστορία είναι εντελώς αναληθής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκσεθ, που με ανάρτησή του στο Χ υπογράμμισε ότι η συνάντηση θα αφορά την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την πιο έξυπνη παραγωγή.
We look forward to welcoming @elonmusk to the Pentagon tomorrow.
— Pete Hegseth (@PeteHegseth) March 21, 2025
But the fake news delivers again — this is NOT a meeting about “top secret China war plans.” It’s an informal meeting about innovation, efficiencies & smarter production. Gonna be great! https://t.co/sIhsUjqbG9
Ο ρόλος του Μασκ σύμφωνα με το δημοσίευμα
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, η συζήτηση θα περιλαμβάνει 20-30 διαφάνειες, όπου θα υπήρχε ανάλυση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα πολεμούσαν σε μια σύγκρουση με την Κίνα.
Τις συγκεκριμένες πληροφορίες φέρεται να έλαβε η εφημερίδα από δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονόμασε. Σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Κίνα, θα αναβαθμιζόταν ο ρόλος του Μασκ ως συμβούλου του Τραμπ. Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η ενημέρωση από το Πεντάγωνο θα διόγκωνε τις αρμοδιότητες του μεγιστάνα της τεχνολογίας.
Από τον Λευκό Οίκο έχει τονιστεί ότι ο Μασκ θα παραιτηθεί αν προκύψει σύγκρουση συμφερόντων, μεταξύ των επιχειρηματικών συναλλαγών και του ρόλου του στη μείωση των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Politico: Υπολογισμένη η σύλληψη του Ιμάμογλου - Γιατί ο Ερντογάν επέλεξε να κάνει τώρα την κίνησή του
Προσωπικός γιατρός: Γιατί αρνούνται και πάλι να συμμετάσχουν οι γιατροί - Οι αυστηροί όροι της σύμβασης
Οι εισαγγελείς ζητούν προφυλάκιση του Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του
Όταν ξεχώρισε ο πιο γενναίος άνδρας της Γερμανίας στον αγώνα κατά του Χίτλερ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr