Μεγάλη η νύχτα για τον Ιμάμογλου: «Θα μηνύσω όσους εμπλέκονται στη παράνομη σύλληψή μου»- Σοβαρά επεισόδια στις συγκεντρώσεις
«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να λογοδοτήσουν»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά ┋

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μέλλον του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές, κάτι που έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους στους δρόμους.
«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να λογοδοτήσουν»
Συγκεκριμένα, από τις 20:00 (ώρα Ελλάδος) ο Εκρέμ Ιμάμογλου βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου αναμένεται να δώσει νέα πολύωρη ανάκριση για τις κατηγορίες περί διαφθοράς και τρομοκρατίας.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν περάσει την πόρτα του εισαγγελέα, κατήγγειλε ενώπιον της αστυνομίας τις «ανήθικες και αβάσιμες» κατηγορίες, σύμφωνα με δήλωση που κοινοποιήθηκε σήμερα από τον δήμο της τουρκικής πόλης.
«Οι ανήθικες και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος μου, από τις κατασκευασμένες αναφορές έως το χρονοδιάγραμμα των ερευνών, έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν τη φήμη και την αξιοπιστία μου. Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη στρατηγική θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον των δικαστηρίων. Θα κάνω μήνυση εναντίον των προσώπων και των θεσμών που εμπλέκονται σε αυτό», προειδοποίησε ο ίδιος.
«Όχι μόνο αυτή η διαδικασία βλάπτει τη διεθνή φήμη της Τουρκίας, αλλά καταστρέφει και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην οικονομία», πρόσθεσε.
«Αισθάνομαι τη δύναμη εκατομμυρίων ανθρώπων. Ό,τι και να συμβεί, θα αγωνιστώ για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια με τα νόμιμα μέσα μέχρι το τέλος της ζωής μου» τόνισε.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αναμένεται να έχει βγει απόφαση πριν τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Σοβαρά επεισόδια διαδηλωτών και αστυνομίας
Τεταμένο είναι το κλίμα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Κωνσταντινούπολης όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου έχουν συγκεντρωθεί και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του δημάρχου Κωνσταντινούπολης με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν.
«Ακριβώς όπως ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τον Ερντογάν, κατά την (απόπειρα) πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016), έτσι και εμείς βγαίνουμε στους δρόμους για να υποστηρίξουμε τον Ιμάμογλου», δήλωσε στο AFP ο 30χρονος Αϊκούτ Τσενκ.
#TurkeyWatch🇹🇷: Turkish police detained 343 people at protests in Istanbul, Ankara, and 7 other cities.
— Steve Hanke (@steve_hanke) March 22, 2025
Following the detention of Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’s primary challenger, protests RAGE nationwide.
PRES. ERDOĞAN = NO OPPOSITION = NO PROBLEM.pic.twitter.com/IDG3zxGO0x
Σημειώνεται ότι από σήμερα το βράδυ μέχρι και αύριο το πρωί θα είναι κρίσιμες οι ώρες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ οποιοσδήποτε επιθυμεί να βρεθεί στην Ταξίμ, χρειάζεται να βγάλει ειδική άδεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN και του Έθνους στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη.
Μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι έκρυθμη, αφού θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις, κάτι που διεμήνυσε ο Οζγκιούρ Οζέλ, που είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, η κυβέρνηση από τη μεριά της κάνει λόγο για παράνομες κινητοποιήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Στο δικαστικό μέγαρο ο Εκρέμ Ιμάμογλου
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που συνελήφθη την Τετάρτη για «διαφθορά» και «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης», έφτασε σήμερα στο δικαστήριο Καγκλαγιάν, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.
Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για τη συνέχεια που θα δοθεί στην προφυλάκιση του δημάρχου, ο οποίος είναι ο βασικός αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Αντιμετωπίζω ασύλληπτες κατηγορίες και συκοφαντίες»
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες για τρομοκρατία που του αποδίδονται, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που είδε σήμερα το πρακτορείο Ρόιτερς, μετά τη σύλληψή του από την Τουρκια την Τετάρτη, 19 Μαρτίου για φερόμενη διαφθορά και τρομοκρατία.
«Αυτές οι συκοφαντίες θα γυρίσουν πίσω»
«Βλέπω σήμερα κατά την ανάκρισή μου ότι εγώ και οι συνάδελφοί μου αντιμετωπίζουμε αδιανόητες κατηγορίες και συκοφαντίες», είπε ο Ιμάμογλου κατά την ανάκρισή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.
Ο Ιμάμογλου είναι σημαντικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πιθανός διεκδικητής της εξουσίας απέναντι στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
«Αυτές οι συκοφαντίες θα γυρίσουν πίσω αφού χτύπησαν στον τοίχο στην καρδιά του έθνους μας», ανέφερε ο Ιμάμογλου.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας να απαλλαγεί από αυτήν τη νοοτροπία το ταχύτερο δυνατό, αυτήν που [κάποιος] νομίζει πως δικαιούται να κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τη θέση [του]», είπε ο Ιμάμογλου, σε μια συγκεκαλυμμένη αναφορά στον Ερντογάν.
Το νέο σκάνδαλο για Ιμάμογλου
Τα χρήματα του Ιμάμογλου μεταφέρονταν λαθραία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο ειδικός λογιστής B. μετέφερε χρήματα στο λογαριασμό που είχε ανοίξει σε τράπεζα στη Cennet Mahallesi. Οι μεταφορές έγιναν με μια Mercedes με μπλε πινακίδες υπ' αριθμόν 34 ATA 661.
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, άνοιξε ένας λογαριασμός στο όνομα στενού προσώπου του Ιμάμογλου. Αρχικά, κατατέθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν πολλά εκατομμύρια. Με την πάροδο των ετών, οι λογαριασμοί και τα χρήματα αυξάνονταν και αυξάνονταν.
Ο B., ο οποίος «έκρυβε τον προσωπικό φορητό υπολογιστή του Ιμάμογλου», κάτι που έφερε στο προσκήνιο η TAKVIM, πήγαινε στην τράπεζα είτε το μεσημέρι είτε στο τέλος του ωραρίου εργασίας και παρέδιδε τα χρήματα στο χέρι.
Σε μερικούς μήνες, το ποσό εκτοξεύτηκε στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Μια μέρα, ο διευθυντής της τράπεζας προειδοποίησε λέγοντας : «Μπορεί να υποβληθείτε σε έρευνα του MASAK (Διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος)». Και τότε ανοίχτηκαν λογαριασμοί σε πρόσωπα που εμπιστευόταν ο Imamoglu. Αφού μοιράστηκαν τα χρήματα, μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Μετά το 2022, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα λαθραία με ψηφιακά πορτοφόλια ~(σε σκληρούς δίσκους ή usb, πορτοφόλι για κρυπτονομίσματα).
Προίκα στο γιο
Ο Ali Nuhoglu, ένας από τους υπόπτους, μεταβίβασε 3 βίλες αντικειμενικής αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων στον Imamoglu έναντι 15 εκατομμυρίων TL και ο Ιμάμογλου έδωσε το ένα από αυτά στον γιο του Selim. Παρήγγειλε έπιπλα αξίας 180 χιλιάδων ευρώ από την Versace για την κρεβατοκάμαρα και τα χρήματα τα πλήρωσε ο Μητροπολίτικος Δήμος Κωνσταντινούπολης. Τα έπιπλα Versace θα παραδοθούν στη βίλα στην περιοχή Emirgan του Βοσπόρου τον επόμενο μήνα.
Ο πάμπλουτος σοβατζής
Ο Adem Soytekin, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά και δωροδοκία 600 δισεκατομμυρίων λιρών στον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης και αναφέρθηκε ότι ήταν ένας από τους χρηματοδότες του Iμάμογλου, ήταν ασφαλισμένος στην Imamoglu Construction και ήταν σοβατζής για ένα χρονικό διάστημα.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο Soytekin έγινε δυσανάλογα πλούσιος αφότου έγινε δήμαρχος ο Imamoglu. Έγινε κατανοητό ότι ο Soytekin πρώτα εγκατέλειψε τους σοβάδες και ίδρυσε μια εταιρεία με την επωνυμία Asoy Construction, ότι η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε, μετατράπηκε με την πάροδο του χρόνου σε ανώνυμη εταιρεία και πως ίδρυσε νέες εταιρείες και αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου λαμβάνοντας πολλούς διαγωνισμούς από τον Δήμο Beylikduzu. Στους λογαριασμούς του Soytekin και των εταιρειών του βρέθηκαν περίπου 600 εκατομμύρια TL.
Κινήσεις λογαριασμών δισεκατομμυρίων
Οι εκθέσεις του MASAK αποκάλυψαν κινήσεις λογαριασμού του Soytekin ύψους περίπου 1,25 δισεκατομμυρίων TL μεταξύ 2020 και 2024. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η πηγή αυτών των κεφαλαίων. Από τα αρχεία αποτυπώθηκε επίσης ότι ο Soytekin, ο οποίος έγινε δυσανάλογα πλούσιος, ανέλαβε 15 διαγωνισμούς βρεφονηπιακών σταθμών του μητροπολιτικού δήμου Κωνσταντινούπολης, 1500 έργα στέγασης της KIPTAS και διαγωνισμούς διαμόρφωσης δρόμων σε όλη την Κωνσταντινούπολη.
Η ώρα του φυγά
Αποκαλύφθηκε ότι ο Emrah Bagdatl, ο οποίος καταζητείτο στο πλαίσιο ερευνών για διαφθορά που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη και θεωρείται ότι διέφυγε στο εξωτερικό από τη συνοριακή πύλη των Ιψάλων, παρουσίασε πέρυσι τα εκατομμύρια ρολόγια χειρός του σε ένα κανάλι κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η αξία των ρολογιών που παρουσίασε ο Bagdatl ήταν 10 εκατομμύρια λίρες. Μετά τις επιχειρήσεις κατά της δημαρχίας, έγινε κατανοητό ότι το εν λόγω βίντεο προώθησης ρολογιών αφαιρέθηκε.
«Τι ζητάς από τον Εκρέμ;»
Οι κάτοικοι της Ριζουντας της πόλης καταγωγής του Ερντογάν, έβγαλάν τραγούδι που λένε θα θυμώσει τον Τούρκο πρόεδρο κατά τις διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου.
Παρακάτω το τραγούδι:
«Πες μου, Ερντογάν, πες μου.
Πού είναι το δικό σου πτυχίο;
Όταν δεν έχεις καν εσύ πτυχίο,
Τι ζητάς από τον Εκρέμ;
Δεν έχεις πτυχίο.
Τι θέλεις από τον Εκρέμ;
Oooooooy oy oooy oooy oy
Η δικαιοσυνη έχει γίνει ιδιοκτησία σου.
Τη μοιράσατε στους δικους σας.
Ενώ ο κόσμος πεινάει.
Τους Πήρες τα υπάρχοντα του.
Πες μου, Ερντογάν, πες μου.
Πού είναι το δικό σου πτυχίο;
Όταν δεν έχεις καν εσύ πτυχίο,
Τι ζητας από τον Εκρέμ;»
Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κοινή λογική
«Ό,τι και να κάνει η αντιπολίτευση, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κοινή λογική, την υπομονή και την ηρεμία. Οι δήμοι μας δεν θα πλευρίσουν τη διαφθορά, οι δήμοι μας δεν θα πλευρίσουν την αδικία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα μάλιστα που ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στο δικαστικό μέγαρο και ανακρίνεται με την απόφαση για εμπλοκή στην τρομοκρατία να αναμένεται τις επόμενες ώρες.
«Οι δήμοι μας θα υπηρετήσουν τον λαό τους γνωρίζοντας τι είναι σωστό»
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέφερε: «Ό,τι και να κάνει η αντιπολίτευση, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την κοινή λογική, την υπομονή και την ηρεμία. Οι δήμοι μας δεν θα πλευρίσουν τη διαφθορά, οι δήμοι μας δεν θα πλευρίσουν την αδικία. Οι δήμοι μας θα υπηρετήσουν τον λαό τους γνωρίζοντας τι είναι σωστό, τι είναι αλήθεια. Ενώ προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την ειρήνη για το εσωτερικό μέτωπο του έθνους μας αυτές τις άγιες μέρες, η αντιπολίτευση εργάζεται για το ακριβώς αντίθετο.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan:
— Candan Sönmez (@candannsonmezz) March 22, 2025
"CHP, bünyesini zehirli bir sarmaşık misali saran bu haramilerden, bu yağmacılarından temizlenmedikçe, siyasi itibarını da, siyasi parti kimliğini de tekrar kazanamaz."#YolsuzEkoSistemÇöktü pic.twitter.com/OB7ny0L5qI
Όπως και πριν, το έθνος μας δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες του CHP να εξαπλώσει τη φωτιά από τη Συρία στην Τουρκία.
Τελικά σήμερα αποκάλυψαν τα όσα έγιναν απειλώντας τα ΜΜΕ. Υπάρχει κάτι τέτοιο ως πολιτική; Υπάρχει τέτοια πολιτική; Κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν ένταση στις πόλεις μας, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη»
Και συνέχισε: «Τα κεκτημένα συμφέροντα που επωφελούνται από τους δήμους έχουν εμπλέξει το CHP στη διαφθορά και τη δωροδοκία. Όσον αφορά τα λόγια, όσοι καυχιούνται ότι είναι το κόμμα του Ατατούρκ έχουν εμπιστευτεί την κληρονομιά του Γκαζιού σε κλέφτες».
Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος – Τι αποφασίστηκε
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα Τέμπη μετά τη στρατιωτική παρέλαση - Απαίτηση για δικαιοσύνη και στη Θεσσαλονίκη
Επίσκεψη Φιντάν στις ΗΠΑ: Στην ατζέντα τα F-35 και η άρση των αμερικανικών κυρώσεων
Συγκίνηση στη Λαμία: Μαθητής σηκώθηκε από το αμαξίδιο και έκανε παρέλαση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr