«Χρυσές» ευκαιρίες για την Τουρκία στη Βενεζουέλα ή ρίσκο;
Εξετάζουν κοινά έργα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντελσί Ροντρίγκεζ, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης.
Οι δύο χώρες εξετάζουν κοινά έργα σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυχεία, ενώ οι τουρκικές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα της χώρας.
Εξετάζουν κοινά έργα
Παρά το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τον ενεργειακό πλούτο της Βενεζουέλας, οι διεθνείς κυρώσεις, ειδικά κατά της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, έχουν πλήξει σοβαρά τον ενεργειακό τομέα της χώρας. Απαιτούνται επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων και περισσότερος από ένας χρόνος για να επανέλθει η παραγωγή στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο οι τουρκικές εταιρείες είναι διατεθειμένες να αναλάβουν τέτοιο ρίσκο.
ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




