Η Τουρκία βγάζει στη παραγωγή το δικό της άρμα μάχης (video)
Το πρώτο άρμα μάχης αναμένεται να θα παραδοθεί στον στρατό σε διάστημα 18 μηνών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε σήμερα μια συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων BMC με στόχο τη μαζική παραγωγή του τουρκικού σχεδιασμού άρματος μάχης Altay, στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για τη διεύρυνση της αμυντικής βιομηχανίας της.
Η Τουρκία εργάζεται για να αναπτύξει τα δικά της τεθωρακισμένα, μαχητικά ελικόπτερα και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς προκειμένου να δώσει ώθηση στις αμυντικές δυνατότητές της.
Βάσει της συμφωνίας με τη BMC, η εταιρεία θα παράγει αρχικά 40 τανκ Altay, το πρώτο εκ των οποίων θα παραδοθεί στον στρατό σε διάστημα 18 μηνών, σύμφωνα με την παρουσίαση της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης (SSB) κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής.
Βίντεο με τις δυνατότητες του τεθωρακισμένου Altay
Μετά την παράδοση των πρώτων αρμάτων μάχης, θα ακολουθήσει η κατασκευή 210 τανκ. Αξιωματούχοι που παρέστησαν στην τελετή απέφυγαν να πουν πόσο θα κοστίσει το σχέδιο.
Μαζί με τη BMC, στο εγχείρημα θα εμπλακούν μεταξύ άλλων τουρκικές εταιρείες όπως η Roketsan, η Aselsan, η ΜΚΕ και η Havelsan. H BMC υπέγραψε επίσης μια συμφωνία με την SSB τον Ιούνιο για την κατασκευή ντιζελοκίνητων μηχανών και άλλων συστημάτων για τα άρματα μάχης Altay. Το πρωτότυπο του άρματος μάχης το ανέπτυξε η κατασκευάστρια εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων Otokar.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της BMC Ετέμ Σαντζάκ είπε ότι μια ξένη εταιρεία θα αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο σχέδιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η BMC έχει κοινοπραξία με τη γερμανική Rheinmetall.
Την ίδια ώρα, ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο επικεφαλής της SSB, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι κινητήρες δεν θα είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα των τανκ, προσθέτοντας ότι αυτά τα άρματα μάχης αναμένεται να λειτουργήσουν με γερμανικούς κινητήρες, αν και η Τουρκία έχει εναλλακτικά σχέδια εάν η Γερμανία δεν τους παράσχει.
Στο έλεος της κακοκαιρίας οι Κυκλάδες: Πάνω από 71 χιλιοστά βροχής σε μια μέρα στη Μύκονο, μεγάλες καταστροφές στην Πάρο, κλειστά σχολεία
Οι… επίμονοι «γαλάζιοι» βουλευτές και τα μηνύματα της κυβέρνησης: Πώς φούντωσε η συζήτηση για τους μισθούς
Ο θυμός του Μητσοτάκη με υπουργούς και βουλευτές, η προσωρινή ανακωχή στο ΠΑΣΟΚ, οι νέες ομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία του Κρητικού με τον Σαλονικιό
Τον Ιούλιο παραδίδεται το πρώτο τμήμα της Πατρών-Πύργου, με αντιπλημμυρικά: Ποια η συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr