Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε δύο τάνκερ που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό
Ο αμερικανικός στρατός στόχευσε αρκετά κενά τάνκερ που φέρεται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό στο Ιράν σύμφωνα με το Fox News🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν την Παρασκευή (8/5) οι αμερικανικές δυνάμεις, στοχεύοντας αρκετά κενά τάνκερ που φέρεται να επιχείρησαν να παραβιάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό στο Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το δίκτυο Fox News.
«Πρόκειται για υπερμεγέθη άδεια δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τα οποία προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο Ιράν» και «προσπάθησαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό» δήλωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι αρκετά τάνκερ δέχθηκαν πλήγματα.
Η πληροφορία έρχεται ενώ το ιρανικό πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι ακούστηκε έκρηξη στην περιοχή Σιρίκ κοντά στα Στενά του Ορμούζ.
Νωρίτερα, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εμποδίζουν περισσότερα από 70 δεξαμενόπλοια να εισέλθουν ή να εξέλθουν από ιρανικούς λιμένες, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου αποκλεισμού.
«Αυτά τα εμπορικά πλοία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πάνω από 166 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού πετρελαίου, αξίας που εκτιμάται σε πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια», έγραψε η CENTCOM στην πλατφόρμα X.
There are currently more than 70 tankers that U.S. forces are preventing from entering or leaving Iranian ports. These commercial ships have the capacity to transport over 166 million barrels of Iranian oil worth an estimated $13 billion-plus. pic.twitter.com/VBKfDwMwqJ
— U.S. Central Command (@CENTCOM) May 8, 2026
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία με πάνω από 200 αεροσκάφη και 15.000 στρατιώτες, εφαρμόζουν τον αποκλεισμό, ο οποίος παραμένει «σε πλήρη ισχύ».
«Δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος πλοίων από τα ιρανικά λιμάνια», πρόσθεσε η CENTCOM.
«244 παιδιά στην τάξη, 2.100 στα χαρτιά»: Η μυστική παρακολούθηση που ξεσκέπασε το μεγάλο κόλπο στο ΚΔΑΠ Κομοτηνής
Νέες υποσχέσεις Άδωνι στους νοσηλευτές μετά το διπλό «άκυρο»: «Αναγνωρίζω τα αιτήματά τους, μην ανησυχούν»
«Με απήγαγε η μητέρα μου για 6 χρόνια»: Η καταναγκαστική εργασία, η αίρεση και η συγχώρεση
Το «παζάρι» των καυσίμων και το ακριβό καλοκαίρι: Σε αχαρτογράφητα νερά τα ταξίδια στην Ευρώπη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



