Άγκυρα: Τον Ιούλιο ξεκινά νέα γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο το δεύτερο γεωτρύπανο
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε σε ομιλία του πως η γεώτρηση του «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να σταλεί στην Ανατολική Μεσόγειο το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο ενώ τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο να… πιάσει δουλειά και να ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε σε ομιλία του πως η γεώτρηση του «Πορθητή» στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο Finike 1 ενώ παράλληλα προσέθεσε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την τεχνολογική ανάπτυξη του δεύτερου γεωτρύπανου «Γιαβούζ».
«Έτσι στην ανατολική Μεσόγειο θα κυματίζει η σημαία μας στους δύο γίγαντες, τον Πορθητή και το Γιαβούζ. Όπως έχουμε πει πάντοτε, στις εργασίες έρευνας και γεώτρησής μας έχουμε δώσει προτεραιότητα στην προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της "τδβκ". Ως Τουρκία ήμασταν πάντοτε υπέρ της λύσης στην Κύπρο και την Μεσόγειο και είμαστε οι πιο σημαντικοί υποστηρικτές του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η χώρα του δεν έχει πρόθεση ούτε να σφετεριστεί τα δικαιώματα κανενός ούτε, όμως, να επιτρέψει τον σφετερισμό των δικών της δικαιωμάτων.
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




