Χειροπέδες σε 22 πληρωμένους δολοφόνους – Οι μισοί είναι αστυνομικοί
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως ενέχονται σε τουλάχιστον 48 δολοφονίες, που διαπράχθηκαν το 2016 και το 2017.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είκοσι δύο άνθρωποι που κατηγορούνται πως είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, οι μισοί εκ των οποίων αστυνομικοί εν ενεργεία, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε η εισαγγελία.
Οι συλληφθέντες «συμμετείχαν» σε «δολοφονίες κατά παραγγελία», ιδίως εντός των ορίων ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών μεταξύ μελών εγκληματικών συμμοριών, των λεγόμενων «μάρας», οι οποίες σπέρνουν τον τρόμο στη χώρα και είναι επίσης παρούσες στην Ονδούρα και στη Γουατεμάλα.
Αυτά τόνισε ο διευθυντής της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς και της ατιμωρησίας της γενικής εισαγγελίας, ο Χερμάν Αριάσα.
Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες υπόπτους συγκαταλέγονται 11 στελέχη της εθνικής αστυνομίας «εν ενεργεία», όπως διευκρίνισε ο ίδιος.
Οι 22 ύποπτοι κατηγορούνται πως ενέχονται σε τουλάχιστον 48 δολοφονίες, που διαπράχθηκαν το 2016 και το 2017. Οι δολοφόνοι, με την κάλυψη «των στολών της αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων, παρίσταναν πως διενεργούσαν έρευνες για να μπαίνουν στα σπίτια των θυμάτων τους», εξήγησε ο Αριάσα.
Ο δικαστικός διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες που διενεργήθηκαν επέτρεψαν να συγκεντρωθούν «αδιάσειστες» αποδείξεις και «μαρτυρικές καταθέσεις» που τεκμηριώνουν τις κατηγορίες.
ΕΥΔΑΠ: Οριζόντιες αυξήσεις στο πάγιο εν μέσω λειψυδρίας - Το νέο τιμολόγιο και οι αντιφάσεις του
Το αγροτικό πιέζει τη ΝΔ: Ανησυχία για την περιφέρεια και το «βαρύ» της κλίμα - Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων
Πανάκριβο το φετινό εορταστικό τραπέζι: Πόσα παραπάνω θα πληρώσουμε στο ρεβεγιόν - Οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ιδού η Ρόδος ιδού και ο σουλτάνος… Οι Ιππότες λυγίζουν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



