Κορονοϊός: 10.000 νεκροί παγκοσμίως - Κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρώπη
Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία ξεπέρασε εκείνον της Κίνας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθεί να αυξάνεται, μαζί και η ανησυχία και η ανασφάλεια των πολιτών. Συνολικά, 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία, με τους μισούς από αυτούς τους θανάτους να καταγράφονται στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, συνολικά τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 245.000 διεθνώς, ενώ μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 100.000. Και, μπορεί η Κίνα να κατείχε την πρώτη θέση κρουσμάτων στις αρχές του ιού, ωστόσο πλέον τα μισά τουλάχιστον από αυτά εντοπίζονται εκτός της χώρας αυτής.
Ενδεικτικό της εξάπλωσης αλλά και της θνησιμότητας που προκαλεί ο ιός είναι ότι μέχρι πριν από μία εβδομάδα (στις 13 Μαρτίου) οι νεκροί, σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονταν σε 5.000. Παράλληλα, περισσότεροι από 86.000 έχουν αναρρώσει, ωστόσο το ποσοστό αυτών είναι αρκετό χαμηλότερο σε σύγκριση με τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ανάρρωση από τον ιό παίρνει από περίπου δύο εβδομάδες για τα ήπια περιστατικά έως και έξι εβδομάδες, για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.
Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 19/3, ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία ξεπέρασε εκείνον της Κίνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μόνο 24 ώρες η χώρα κατέγραψε 427 θανάτους. Συνολικά, στην Ιταλία των 60 εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 3.405 θάνατοι από τον ιό, έναντι των 3.248 στην Κίνα, με εικοσαπλάσιο πληθυσμό.
Παρόλο που οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ο κορονοϊός είναι αμείλικτος με τους ηλικιωμένους. Η Ιταλία κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον γηραιότερο πληθυσμό και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της, σε ποσοστό 87%, ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.
Οι προσπάθειες των γιατρών - ηρώων να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν συγκινούν τον πλανήτη:
Στο μεταξύ, οι χώρες λαμβάνουν όλο και περισσότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και για την ενίσχυση των συστημάτων Υγείας. Κατ' οίκον περιορισμός έως και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο καταστημάτων και υπηρεσιών, αναστολή λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και εργοστασίων για την παραγωγή νοσοκομειακού εξοπλισμού, άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι μερικά μόνο απ' όσα λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο, οι οικονομικές συνέπειες από την κρίση που είναι σε εξέλιξη, αποτελούν ένα άλλο, παράλληλο και μεγάλο αγκάθι. Οι ηγέτες των κρατών προειδοποιούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάνει λόγο για «ύφεση - ρεκόρ», διεθνώς.
Πρόγνωση Μαρουσάκη για κακοκαιρία Alexandros: Πού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες – Νέο 112 για Δωδεκάνησα, Ανατολικό Αιγαίο
Παραίτηση Γενικού Διευθυντή από το ΥΠΕΞ, με αιχμές για τα ελληνοτουρκικά - Τι απαντάνε διπλωματικές πηγές
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Παραλύει χώρα - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ, τα αιτήματα των εργαζόμενων
Σοκ για τη Λιόν: Προσωρινός υποβιβασμός στη League 2 και απαγόρευση μεταγραφών!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr