Κορονοϊος: Στο… χαβά τους οι Τούρκοι - Δεν κατανοούν την επικινδυνότητα του
Μόνο 4 στους 10 Τούρκους θεωρούν ότι ο κορονοϊός απειλεί τον εαυτό του ή την οικογένειά του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Για τους άλλους, όχι για εμάς» είναι επικίνδυνος ο κορονοϊός, λένε οι Τούρκοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IPSOS Τουρκίας.
Μόνο 4 στους 10 Τούρκους θεωρούν ότι ο κορονοϊός απειλεί τον εαυτό του ή την οικογένειά του, παρόλο που το 78% πιστεύει ότι αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Σε έρευνα του τουρκικού τμήματος της διεθνούς εταιρείας δημοσκοπήσεων IPSOS:
- Οι 9 στους 10 Τούρκους παρακολουθούν επισταμένως τις ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό. Το 88% ενημερώνεται από τις ειδήσεις στην τηλεόραση, ενώ το 63% τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος για την ανθρωπότητα, αλλά μόνο το 37% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός αποτελεί απειλή για τον εαυτό του ή την οικογένειά του.
- Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό του 70% των Τούρκων πολιτών θεωρεί ότι το θέμα του κορωνοϊού θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας, αλλά μόνο ένα 44% αναμένει να επηρεάσει τα οικονομικά του νοικοκυριού του.
- Το 45% των Τούρκων θεωρεί ότι η κρίση θα λήξει σε δύο μήνες, ενώ το 37% θεωρεί ότι θα διαρκέσει περισσότερο.
- Γενικότερα, το 80% των ερωτηθέντων ανησυχεί, με τις γυναίκες (89%) πιο πολύ από ό,τι οι άνδρες (69%). Ωστόσο, το 74% των Τούρκων δείχνει εμπιστοσύνη στα μέτρα της κυβέρνησής του.
- Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό, 90%, των Τούρκων, το οποίο θα υποστήριζε μία απόφαση για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ το 97% θεωρεί σωστή απόφαση και το κλείσιμο των συνόρων.
- Το 62% υποστηρίζει αντίστοιχα τη διακοπή της προσευχής στα τζαμιά.
- Το 98% των Τούρκων υποστηρίζει ότι πλένει τα χέρια του συχν» ως προφύλαξη, ενώ το 89% αποφεύγει τη χειραψία, το φιλί, το αγκάλιασμα και χρησιμοποιεί κολόνια ή απολυμαντικά.
- Μόνο το 23% των Τούρκων πολιτών έχει αποθηκεύσει προϊόντα, κυρίως βασικά τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι/βούτυρα, τσάι. Ακολουθούν προϊόντα όπως χαρτί υγείας, απορρυπαντικά και καθαριστικά, ενώ το αγαθό το οποίο έχουν προμηθευτεί τα τουρκικά νοικοκυριά σε υψηλές ποσότητες είναι το νερό.
- Η έρευνα της IPSOS Τουρκίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 16 Μαρτίου 2020 και έγινε σε 800 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.
Διαβάστε ακόμη
Θρίλερ στο Σέλι: Αγωνία για τον νεαρό σκιέρ - Η τελευταία του επικοινωνία πριν χαθούν τα ίχνη του
Τουλάχιστον 53 νεκροί από τον σεισμό 6,9 Ρίχτερ στο Θιβέτ - Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν
Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειο στην κηδεία του Κώστα Σημίτη
Αυτοί είναι οι 20 πιο πλούσιοι άνθρωπο της Ιστορίας – Κάνουν τη λίστα του Forbes να μοιάζει με κατάλογο μικρομεσαίων…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr